Na het succes van juniore Aniek Mars heeft Robin Dreyling zojuist een topprestatie geleverd in het eliteveld bij de Europe Triathlon Cup Olsztyn. In een wedstrijd waar de verschillen sowieso al klein waren – zoals eigenlijk altijd op een Sprint Distance – werd Dreyling vijfde.

Voor Dreyling was de topprestatie het gevolg van een sowieso al sterke dag; tijdens het zwemmen en fietsen zat de Nederlandse atlete er goed bij. De echte verschillen werden eigenlijk pas tijdens de run gemaakt en ook al noteerde Dreyling bij lange na niet de snelste looptijd, was haar 18:05 minuut over vijf kilometer genoeg voor een geweldige vijfde plaats.

De wedstrijd werd gewonnen door de Duitse Selina Klamt, die na 59:02 finishte. De Zwitserse Nora Gmür werd tweede in 59:22 en de Slowaakse Tjasa Vrtacic derde in 59:27. Dreyling werd vijfde in 59:57.

Namens Nederland stonden ook Eva Cornelisse en Kim van ‘t Verlaat aan de start. Tijdens het zwemmen kwamen zij slechts een paar seconden na Dreyling uit het water, maar op de fiets verloren ze ruim twee minuten. Cornelisse finishte uiteindelijk als 24e in een tijd van 1:02:56. Van ‘t Verlaat verloor ook tijdens het lopen nog aanzienlijk meer tijd en werd 28e van de 34 gefinishte vrouwen. Zij finishte in een tijd van 1:03:47.