In een spannende battle met de Spaanse Pablo Dapena Gonzalez trok Rodolphe Von Berg zondagmiddag aan het langste eind tijdens Ironman 70.3 Buenos Aires, tevens het Zuid-Amerikaanse Kampioenschap. Met een tijd van 3:37:36 stopte de Amerikaan de klok net eerder dan Dapena Gonzalez (+1:07) en de Braziliaanse Igor Amorelli (+5:51), die respectievelijk tweede en derde werden. Bij de vrouwen ging de winst naar de Amerikaanse Chelsea Sodaro in 4:07:13. Het zilver was aan de Braziliaanse Pamella Oliveira besteed (+10:15) en met de Canadese Tamara Jewett was het podium compleet (+10:26).

Mannenrace
Al tijdens het zwemmen bevond het uiteindelijke mannen podium zich bij elkaar in de buurt. Als eerste klom Dapena Gonzalez aan wal, op steenworp afstand van de Tsjechische Martin Ulloa, die de snelste zwemtijd achter zijn naam zette (23:02). Als vierde volgde Von Berg met Amorelli in zijn voeten. Aanvankelijk leek Amorelli de sterkste fietsbenen van de dag te hebben, hij ging dan ook op de pedalen staan en nam de koppositie alleen op zich. Tot 60 kilometer hield hij dit vol, daarna voegden Von Berg en Dapena Gonzalez zich bij hem en vormden de drie een kopgroep. Zo begon het drietal gelijktijdig aan de afsluitende halve marathon. Amorelli verloor al snel kostbare seconden en zo werd de strijd om de winst tussen Von Berg en Dapena Gonzalez uitgevochten. Tot twaalf kilometer liep de Spanjaard op kop, maar Von Berg had hem constant in het vizier en bleek in de slotfase nog over te hebben. Zo nam hij in de tweede helft de leiding over, waarna Dapena Gonzalez snel terugzakte. Zo was het Von Berg die zegevierde en Dapena Gonzalez die genoegen moest nemen met zilver.

Vrouwenrace
Na het zwemmen keek Sodaro nog tegen bijna twee minuten achterstand op. Eenmaal in het zadel trapte ze hier een minuut vanaf. Maar aangekomen in de tweede wissel was het nog altijd Oliveira die de race leidde. De Braziliaans klom na het zwemmen als tweede aan wal, maar wisselde snel en sprong zo als eerste op de fiets. Sodaro achtervolgde 90 kilometer eenzaam. Eenmaal aangekomen bij de halve marathon, liet Sodaro echter direct zien waar haar krachten liggen. De Amerikaanse had slechts vier kilometer nodig om twee minuten goed te maken en zo kwam zij al snel ruim op kop te liggen. Dit hield zij tot aan de finish vol en zo was het Sodaro die als eerste de finishboog passeerde.