Vorig jaar werd ze nog vierde op het WK Cross Triathlon maar blijkbaar heeft Romy Spoelder een geweldige progressie geboekt: de Almeerse triatlete is zojuist naar een sterke tweede plaats U23 gelopen bij het WK Cross Triathlon op Ibiza. Overall werd Spoelder negende maar vooral het zilver dat ze mee naar huist neemt, is belangrijk.

Het WK Cross Triathlon ging over 1 kilometer zwemmen, 19.6 kilometer mountainbiken en 6 kilometer trailrunning en dat ging Spoelder goed af. De U23-wedstrijd werd gewonnen door de Portugese Beatriz Ferreire, de atlete die samen met Spoelder uit het water kwam. Op de fiets was de Portugese echter vijftig seconden sneller en tijdens de afsluitende run pakte ze nogmaals een kleine minuut. Daardoor won Ferreira de wedstrijd in een tijd van 1:57:55, terwijl Spoelder het zilver veiligstelde in een tijd van 1:59:45. De Tsjechische Stepanka Bisova complementeerde het podium en pakte het brons in een tijd van 2:04:56.

Willemijn Fuite stond ook aan de start namens Nederland. Zij werd zesde in de U23-categorie en finishte na 2:13:33.