Terwijl bijna alle aandacht naar de wedstrijd in Ibiza ging, vond zojuist ook Ironman 70.3 St. George plaats. Die wedstrijd werd gewonnen door Sam Long en Jeanni Metzler. De twee winnaars zorgden ervoor dat de race niet echt spannend was; ze liepen vrij eenvoudig naar de overwinning zonder echt in gevaar te komen.

Zoals altijd had Sam Long na het zwemmen behoorlijk wat tijd goed te maken: hij kwam als vijftiende uit het water en had toen een achterstand van 1:41 minuut. Lang duurde dat niet, want al na een kilometer of tien had hij zijn achterstand goed gemaakt en ging hij samen met zijn landgenoot Dylan Gilespie aan de leiding. Gilespie haakte nog een behoorlijke tijd aan, maar ruim voor het einde van het fietsonderdeel ging Long er alweer vandoor om vervolgens in zijn eentje richting T2 te koersen. Toen hij daar aan kwam, had hij een voorsprong van bijna drie minuten op drie achtervolgers: naast Gilespie ook Trevor Foley en Jackson Laundry. Lionel Sanders volgde als vijfde, maar had toen een achterstand van vier minuten.

Tijdens de run deed Long precies wat hij moest doen: zijn voorsprong consolideren. Toen Long na 3:43:05 over de finish kwam, zag hij Foley dan ook 2:21 minuut later als tweede finishen. Op 3:06 minuut werd Laundry derde. Gilespie zakte ver weg en daardoor werd Sanders nog vierde, op meer dan vijf minuten van winnaar Long.

Net als in de mannenrace had ook de winnares bij de vrouwen, Jeanni Metzler, tijd goed te maken na het zwemmen: ze kwam als derde uit het water en keek toen tegen een achterstand van 1:12 minuut aan. Bij haar duurde het wel langer voor ze aansloot aan de kop van de wedstrijd, want eerst was het de Amerikaanse Lauren Brandon die solo bleef leiden. Na iets meer dan veertig kilometer kwam Metzler toch naar voren en sloot ze aan bij Brandon. Ook Skye Moench sloot aan en door het hoge tempo wat toen werd gereden, verloor Brandon juist weer de aansluiting. Eenmaal terug in T2 hadden Moench en Metzler een voorsprong van ruim 2:20 minuut op Rach McBride, Anna Bergsten en Lauren Brandon.

Tijdens de run pakte Metzler meteen een enorme voorsprong, ruim een minuut binnen een paar kilometer, en die voorsprong kwam ook niet meer in gevaar. Ze won de wedstrijd in een tijd van 4:16:42 en zat uiteindelijk een minuut voor Skye Moench. Danielle Lewis werd derde, 1:41 minuut achter Metzler.

Jeanni Metzler wint Ironman 70.3 St. George (Foto: 3athlon.nl)