Het was nat, héél nat zelfs bij de Van der Voort Crossduathlon over 5 kilometer hardlopen, 10.5 kilometer mountainbiken en 2.5 kilometer hardlopen en dat had ongetwijfeld z’n weerslag op het toch wel kleine deelnemersveld, maar met Sandor Wallinga en Anita Verkerk kende de wedstrijd op z’n minst mooie winnaars.

Met in totaal 28 finishers en twee atleten die de finish uiteindelijk niet haalden, was de wedstrijd kleinschalig, maar het maakte de strijd er niet minder mooi om. Onder natte omstandigheden liet Sandor Wallinga zich in ieder geval niet gek maken en de atleet uit Bolsward pakte de overwinning in een tijd van 1:10:37. Daarmee bleef hij ruim een minuut voor runner-up Thijs van der Zee, die na 1:11:54 over de finish kwam. Pascal Valentijn, die het brons naar huis mee nam, volgde daar met een eindtijd van 1:12:43 weer een kleine minuut achter.

Slechts vier vrouwen waagden zich in de strijd om de medailles, waarvan één uiteindelijk de finish niet zou halen. Anita Verkerk was in ieder geval de sterkste dame op het natte parcours en pakte het goud in een tijd van 1:33:46. Paula IJzerman werd tweede in 1:37:34 en Ingrid van Klooster werd derde in 1:47:04.