Hij finishte dit jaar als zesde op Kona en eindigde daar voor het eerst onder de acht uur. Ook al werd hij eerder al eens Wereldkampioen op Kona, was dit misschien wel de race van zijn leven. Sebastian Kienle noemde dat het begin van het einde en heel gek was dat ook niet; zijn afscheid als profatleet was toen al reeds aangekondigd. Alleen in 2023 zal de Duitse voormalig Wereldkampioen nog racen. Momenteel geniet Kienle van ‘een mix van vrijheid, het plannen van volgend seizoen en weten dat het aftellen is begonnen’.

In 2023 zal Kienle zoveel mogelijk als zijn lichaam dat toelaat racen en vooral uitkomen in races die hij ooit eens had willen doen. Welke bucketlist-races dat zijn of worden, is onduidelijk, al heeft Kienle op socials meerdere keren aangegeven open te staan voor suggesties. Kienle bevindt zich sowieso in een andere fase, want hij houdt nu naar eigen zeggen zelfs van slogans die hij eerder altijd haatte. Als voorbeeld geeft hij de volgende slogan: ‘You have nothing to lose’.

Eerste halte voor Kienle: over minder dan twee weken Ironman Israel. Daar racet hij onder andere tegen de Nederlanders Menno Koolhaas, Tristan Olij en Milan Brons, die hun zinnen hebben gezet op een Kona-slot.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sebastian Kienle (@sebastiankienle)