Of ze er nu in slaagt de witte trui te verdedigen of niet; het is een geweldige prestatie van Shirin van Anrooij dat de Nederlandse profrenster – en voormalig duatleet/triatleet – morgen als leidster van het jongerenklassement begint aan de laatste etappe van de Tour de France Femmes. Van Anrooij geniet een riante voorsprong en staat ook overall erg sterk in het klassement: vijftiende. 

Van Anrooij, die uitkomt voor Trek – Segafredo, heeft op dit moment 23:37:35 nodig gehad voor de eerste zeven etappes en staat 5:12 minuut voor op haar landgenote Mischa Bredewold, die tweede in het jongerenklassement staat. De witte trui zit dus stevig om de schouders van Van Anrooij, die 9:23 minuut voorstaat op Julia Borgström; de Zweedse renster is daarmee derde in het jongerenklassement. 

Het algemeen klassement wordt op dit moment aangevoerd door de Nederlandse Annemiek van Vleuten. Van Anrooij staat vijftiende op 19:04 minuut. Triatlete Quinty Schoens staat 61e in het klassement, op 45:23 minuut van Van Vleuten. 

Morgen wacht de achtste en laatste etappe van de Tour de France Femmes. De rensters rijden dan in 123 kilometer van Lure naar La PLanche des Belles Filles. In de etappe zit een klim van de tweede categorie, een klim van de eerste categorie en de finish is bergop, opnieuw op een klim van de eerste categorie.