104 kilometer lang moest ze er voor knokken maar dat ging Shirin van Anrooij meer dan prima af; na haar Europese titel tijdrijden bij de beloften, nog geen vier dagen geleden, pakte de Nederlandse topwielrenster zojuist ook de Europese titel bij de beloften op de weg.

Van Anrooij reed in de laatste ronde weg uit het peloton en finishte uiteindelijk in een tijd van 2:57:41 uur. Daarmee was ze niet alleen goed voor de Europese titel U23, maar ook voor een gemiddelde van bijna 36.5 kilometer per uur. Zeer indrukwekkend, zeker gezien de vele hoogteverschillen op het parcours.

Achter van Anrooij werd de Italiaanse Vittoria Guazzini tweede, slechts elf seconden later. In een eindsprint bleef deze Italiaanse wielrenster de Nederlandse Fem van Empel voor, die dus wel derde werd.