Een mooie derde plaats voor Sonja de Koning en een zesde plaats voor Hidde Mollee – vandaag tijdens de semi-finals van de Europe Triathlon Junior Cup in het Hongaarse Tiszaujvaros – maken dat de twee atleten morgen tijdens de finales opnieuw in actie mogen komen.

De Koning klom na een zwemonderdeel van 6:45 minuut als vierde aan wal, fietste vervolgens sterk voorin de race mee en maakte het af door 12:28 minuut te lopen over 3300 meter. Met een totaaltijd van 38:59 minuut, finishte De Koning 51 seconden achter de winnares van haar serie: de Engelse Bethany Cook. De top negen per serie zou zich direct plaatsen voor de finales van morgen. Daarmee mocht De Koning dus ruimschoots door naar de finale.

Mollee klom na 6:20 minuut als achtste aan wal. Op de fiets schoof hij op naar voren en dankzij een looptijd van 10:20 minuut passeerde hij de streep als zesde. Mollee’s startserie werd gewonnen door de Hongaarse Zalán Hóbor, die 22 seconden voor de Nederlandse atleet finishte.