Een mooie opsteker voor Sonja de Koning: nadat ze zich afgelopen donderdag wist te plaatsen voor de A-finale, sleepte ze vandaag een bronzen medaille binnen tijdens de Europe Triathlon Youth Championship in Alanya, Turkije. De wedstrijd werd gewonnen door de Luxemburgse Mara Krombach in 31:22 minuut. Vijf seconden later kwam de Italiaanse Rachele Laschi als tweede over de streep. De Koning sprintte de laatste meters met Laschi en de Russische Daria Zakharova om het zilver en brons. Laschi ging er dus met het zilver vandoor, maar een seconde later gooide De Koning zich als derde over de streep, nét voor Zakharova, die dus genoegen moest nemen met een vierde plaats.

Net als eerder deze week in de semi-finals, lag de Koning na het zwemonderdeel nog buiten de top tien. Achttien seconden achter de eerste dame – de Deense Kajsa Sophie Gronberg Christensen – bereikte De Koning haar fiets als veertiende. Op de fiets wist De Koning zich al een weg naar voren te banen en dat maakte ze af met een sterk looponderdeel. Met een tijd van 12:07 minuut klokte De Koning de vierde snelste looptijd overall. Dankzij een mooie eindsprint wist ze beslag te leggen op het brons.

Aniek Mars mocht dankzij haar achtste plaats in de semi-finals ook uitkomen in de A-finale. Zij kwam als 22e over de streep. In de B-finale stond Merel Veltman – die in de semi-finals ten val was gekomen – aan de start; zij pakte een zevende plek.