Speedy210.jpgNa een lange koude winter en een voorbereiding om snel te vergeten, hadden Kurt(Speedy)Vanhaverbeke en ikzelf (Van Kenhove Eddy) onze doelstellingen voor het seizoen 2006 uitgezet. Het toetje van de taart moest voor Kurt de Ironman 70.3 van Monaco op 3 september worden,zonder specifieke eindresultaten,genieten van de internationale sfeer en een vleugje vakantie.

Vrijdag 1 september 18hr, na alles goed voorbereid te hebben (met dank aan Thomas Mannaerts) is het zover , de mobilhome kan afgehaald worden en het team ,ik en mijn allesorganiserende vrouw Carine met Kurt en “de kampioene in wording” Mieke De Craene zijn klaar voor de trip naar het Zuiden.
Na een tocht van 1287 km parkeren wij onze rijdende woning in het mondaine Monaco waar we Kurts’ nummer moeten afhalen in het chique hotel Le Meridien,alles verloopt vlot en na een halfuurtje hebben we de formaliteiten afgehaspelt,bij terugkomst zit er al een briefje tussen de wissers dat mobilhomes not allowed zijn in Monaco ,hadden we dat geweten hadden we net zogoed onze Ferrari kunnen pakken.
Op naar Menton een 15tal km verderop waar onze campingplaats gelegen was ,nà een supersteile klim bereiken we onze camping: ST Michel een plek met een superuitzicht op de Middelandse Zee.
Wat ons als eerste opvalt zijn 4 ijverige triatleten die hun bikes aan het preparen zijn,aan hun camper is de Belgische vlag gehesen,direct word er kennis gemaakt en word onze mobilhome naast onze landgenoten geparkeerd.
Michael Schoofs,Kris(neef van)Herremans en de broers Bob en Ben De Wolf zijn onze collegas die ook alle 4 aan de start zullen komen.
Eten en slapen is alles wat die dag nog rest want de volgende dag is de start om 7hr smorgens dus vroeg dag.
Zondag 3 september 4hr in de morgen ,Menton ligt vredig stil in het dal aan de beide mobilhomes word er echter al flink ontbeten en vliegt de pasta en boterham met choco in het rond… its Dday.
De atleten vertrekken rond 5hr richting Monaco , wij met ons drie hebben echter nog geen lift en langzaam begint de tijd te dringen want het fietsparcours word afgesloten .
Wat volgt is triatlon,marathon,rallyrijden en alles tegelijk want een supertaxichauffeur vertrekt met ons in Menton om6h48 en “gooit” ons er uit op de Boulevard van Monaco om 6hr56.
Wat dan volgt is kippevel van hier tot ginder : 780 atleten uit 34 landen staan in het halfduister te wachten op het strand,wetsuitjesaan,badmutsje op brilletje aan je kent het wel,plots verschijnt er een helikopter aan de hemel met een zoeklicht die de atleten belicht,enthousiast beginnen deze allen te klappen,zenuwen you know…
De speaker telt af en GO de atleten duiken de zee binnen,het parcours is zo uitgezet dat de atleten na 1 km even de zee uitkomen op het strand en vervolgens de rest van de zwemproef afleggen.
Wij tellen en zien dat alle Belgen goed uit het water komen ,”onze” Kurt 104de samen met heroe Marc Herremans
In de toptien van de wedstrijd zitten de Belgische toppers Luc Van Lierde en Rutger Beke .
De atleten klimmen de cols van Monaco in voor hun 90km lange tocht met 5 zware beklimmingen.
Door de speakers horen we dat Rutger Beke is opgerukt tot op de 2de plaats op 10sec van de leider ,groot is dan ook onze verbazing als Rutger fiets aan de hand komt afgewandeld,gevallen en versnellingsapparaat in het achterwiel en Monaco over en out voor onze kampioen.
Kurt is opgerukt tot een +/- 70ste plaats en kan nu aan zijn geliefkoosd onderdeel van de sport beginnen…lopen. Onze buurjongens doen het ook allen zeer goed en zijn al aan hun looponderdeel begonnen.
Op het formule1 parcours lopen de atleten hun rondjes,de miljonairs liggen alles te bekijken van op hun decadente jachten ,het leven kan hard zijn zie je ze denken…
Inneens merk ik ook Inge(jawel ze spreekt Vlaams)Van Cauwenberghe op ,ze loopt op een meer dan verdienstelijke 10de plaats,ondertussen is ook onze Marc Herremans begonnen aan zijn zoveelste calvarietocht met 5x de verschrikkelijke helling naar het casino van MonteCarlos,mijn achting en respect stijgt nog maar eens kilometershoog als ik hem aangemoedigd door de inmiddels 3de gefinshte Luc Van Lierde naar boven zie kruipen ,zijn wheeler balancerend tussen omkieperen of terug de helling af.
Kurt word 40ste ,een onverhoopt resultaat op deze internationale scene en alle Belgen vieren hun goed resultaat.
Nog een spannend moment zijn de verdeling van de slots : 70st voor Florida en 30 voor Hawai 2007 .Ben Dewolf sleept er eentje in de wacht ;Kurt mist zijn ticket(wat eigenlijk helemaal géén doel was op 2 plaatsen.
Consternatie bij Inge Van Cauwenberge die desondanks winst in haar agegroup géén slot krijgt,verwarring ook bij de organisatie die geen passend antwoord kan geven :word vervolgd.
De dag word afgesloten met” pastaondervrienden”en afsluitend veroveren de Belgen ook nog het podium in de grote tent van de ceremonyparty.
Niet telang want woensdag moesten we allen schitteren in de Zwintriathlon in Knokke en daar zat nog een vermoeiende terugreis tussen.
Voor ons allen een schitterende ervaring!!!!

Voor de resultaten surf je maar eens naar de site van Speedy(koosnaampje van Hans onze superspeaker): www.kurt-vanhaverbeke.be

Speedy057.jpg
Speedy157.jpg
Speedy204.jpg
Speedy052.jpg