Stel: je zwemt 6 kilometer in de week, fietst er 200 en loopt er nog eens 50. Mag ook meer of minder zijn, natuurlijk, maar hoe mooi is het dan als je die kilometers kunt verzilveren tot mooie kortingscodes op sportkleding, een nieuw paar hardloopschoenen of handige accessoires? Die vraag stelden de broers Maurits en Pieter Rüpp zich twee jaar geleden hardop af en zo ontstond uiteindelijk het idee tot SportWallet: een online platform waarmee je, inderdaad door te zwemmen, fietsen of te lopen, ‘kortingen spaart’.

Toegegeven, het ging een klein beetje anders, maar in de basis ontstond het idee van de broers al snel op deze manier. Maurits huurde in 2018 een camper, ging daarmee naar Frankrijk om te kijken bij de Tour de France en eenmaal begonnen aan zijn terugreis vroeg hij zichzelf af hoe leuk het zou zijn als hij – op basis van al zijn zelf voornamelijk gefietste kilometers op zijn Strava-profiel – een camper zou kunnen winnen. Een beetje vrij fantaseren uiteraard, maar het idee werd al snel met Pieter gedeeld, die op zijn beurt overigens ook met een eigen plan rondliep. ,,Maar dat plan hebben we snel overboord gegooid. Ik zei dat we mijn idee maar moesten vergeten, en verder moesten gaan met het idee van Maurits.”

‘Hopen op minimaal vijfduizend gebruikers aan einde van het jaar’

Wat volgde waren diverse brainstormsessies, een eerste opzet voor de app en uiteindelijk werd die ook daadwerkelijk ontwikkeld. In de tussentijd werden er veel winkels gevonden die zich met acties wilden aansluiten bij SportWallet, om zo ook voor de toekomstige gebruikers relevant te worden en uiteindelijk te blijven. ,,We geloven dan ook heilig in dit idee en iedereen aan wie we over SportWallet vertellen – of dat nou nu is, of voordat we überhaupt concreet waren begonnen – is positief. Inmiddels zitten we al op 1800 gebruikers en eind dit jaar hopen we er minimaal vijfduizend te hebben.”

(tekst gaat verder onder afbeelding)

(Afbeelding: aangeleverd)

Het idee achter SportWallet is even simpel als doeltreffend: je downloadt de app, vervolgens registreer je jezelf middels je Strava-account en daarna worden je gezwommen, gefietste en gelopen kilometers van elke nieuwe activiteit automatisch in je account gespaard. ,,Dit kun je allemaal in je eigen profiel terugvinden, maar daar vind je dus ook de mooiste kortingsacties. Registreren voor de app is gratis, dus door het uitoefenen van je hobby, spaar je heel eenvoudig voor allerlei mooie spullen die je weer bij diezelfde hobby kunt gebruiken”, legt Pieter Rüpp enthousiast uit.

‘Altijd iets relevants voor gebruikers’

SportWallet groeide de afgelopen maanden bijzonder hard en daarom lijkt het niet geheel onrealistisch dat de grens van 5000 gebruikers al ruim voor het einde van dit jaar wordt gehaald. Pieter had er eerst nog een andere baan naast, maar richt zich nu fulltime op zijn bedrijf en ook zijn broer staat op het punt dat te doen. ,,Ons doel is om een succesvol bedrijf op te zetten, volledig gedreven door onze passie voor de sport. Nu zijn we dagelijks vooral bezig met het verbreden van het aanbod aan acties, zodat er altijd iets relevants voor iedere gebruiker is te vinden. Die relevantie is bijzonder belangrijk.”

SportWallet is te downloaden via de Apple Store en Google Play Store.