Quinty Schoens, Marco van der Stel, Rachel Klamer en Niek Heldoorn: het zijn zomaar ‘wat’ namen die we begin augustus aan de start mogen verwachten bij de Sprinttriathlon van Wuustwezel. Deze race, die mogelijk niet eens volgens tijdritformule zal worden gehouden maar ‘gewoon’ als stayertriathlon, trekt op 8 augustus een heleboel toppers. En dus niet alleen uit België, maar ook uit Nederland.

Lokale favorieten zijn onder andere Marten van Riel, Bart Aernouts en Pieter Heemeryck. Ook de Zuid-Afrikaanse Richard Murray zal acte de présence geven. Organisator Marc Herremans legt alvast uit dat er wordt gehoopt op een formule waarbij de atleten tegelijkertijd starten. ,,We gaan dinsdag met het gemeentebestuur van Wuustwezel en het organisatieteam kijken of het mogelijk is er alsnog een drafting triatlon van te maken. Er is in juli al een aantal triatlons, die net als de wedstrijden van de Belgische wielerbond, een aantal atleten samen aan de start brengt. Door de versoepelingen van de maatregelen en de curve die de goede richting uitgaat, is de belangrijkste maatregel dat we geen massa event mogen zijn. De tijdrit-formule is niet meer noodzakelijk en we willen deze formule omzetten naar een gewone drafting-formule. Dit maakt het voor iedereen een stuk gemakkelijker.”

Favorieten

Voornaamste favoriet lijkt toch wel Van Riel te worden, al moet de Belg het opnemen tegen onder andere landgenoten Joris Bassle, Dries Matthys en Simon Folens. Meer op de lange afstand gericht zijn de eveneens Belgische toppers Bart Aernouts, Pieter Heemeryck en Stenn Goetstouwers, die desalniettemin als serieuze outsiders mogen worden gerekend. Zoals gezegd zullen dus ook Marco van der Stel, Niek Heldoorn en Richard Murray een gooi naar de eindoverwinning doen.

Bij de vrouwen zal Rachel Klamer de grootste blikvanger zijn, maar is het Quinty Schoens die zichzelf zeker ook zal willen laten gelden. Vanuit België zullen de meeste ogen zijn gericht op Jolien Vermeylen, Hanne de Vet, Laura Swannet, Charlotte Deldaele, Christine Verdonck en Xenia Luxem.