classic_run_2010.jpgOp 19 september 2010 is de Sint-Amands Classic Run toe aan zijn 2e editie. Zoals vorig jaar wil SportUp iedereen aan bod laten komen, van jong tot oud, van de vrijetijdsloper tot de competitiebeesten. 

4 afstanden
Dit jaar kan er ‘gekozen’ worden uit 4 afstanden :

  • de kids run start om 13h30 en de kinderen tot 12 jaar leggen 1 km af door het centrum van Sint-Amands,
  • de start to run start om 14h00 en legt 5 km af. Dit is een ideale afstand voor een ‘beginnende’ loper of voor wie de 10 km te lang is.
  • het run criterium start om 15h00 en legt 10 km af richting schelde om te eindigen met een ronde in Sint-Amands
  • de halve marathon start om 14h00 op de atletiekpiste van Bornem, waarna het parcours langs de schelde loopt naar Sint-Amands. Er is bevoorrading voorzien met water, sportdrank en fruit. De koplopers krijgen politiebegeleiding! Ook deze afstand legt nog een lokale ronde af.

Het goede doel: Beyond the moon
Beyond the moon (www.beyondthemoon.org) biedt kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun familie de gelegenheid om samen een aangename tijd te beleven en te genieten van een onvergetelijke, koste- en zorgeloze vakantie in een kindvriendelijke omgeving, ver weg van de ziekenhuizen en de dagelijkse behandelingen.

De Classic Run schenkt € 1 per deelnemer, zelfs € 2 voor elke halve marathon loper aan Beyond the moon. Je kan ook zelf Beyond The Moon steunen en een sponsorbedrag opgeven bij je inschrijving. Je kan dit storten samen met je inschrijvingsgeld of je brengt je sponsorbedrag mee op zondag 19 september.

Praktisch
De start van de eerste 3 afstanden vindt plaats in het centrum van Sint-Amands. De sporthal is de ganse dag ter beschikking met kleedkamers, douches, bewaakte vestiaires.
De sporttassen van de deelnemers aan de halve marathon worden overgebracht naar de sporthal van Sint-Amands.
Alle info vind je op de website www.sintamandsclassicrun.be en daar kan je ook online inschrijven.