In het wielrennen moet alles wijken – en wordt vooral álles gedaan – voor de perfecte aerodynamica. Eerder deze maand bereikte die zoektocht naar de meest aerodynamische houding een nieuw hoogtepunt toen Stefan Küng op een fiets van 27.400 euro in actie kwam met daarbij een bidon van – hou je vast – 22.000 euro.

De Zwitserse tijdritspecialist Küng kreeg de nieuwe fiets van zijn fietssponsor Wilier om daarmee de openingsrit van de Ronde van Zwitserland te rijden. Die nieuwe fiets, de ‘Supersonica SLR’ zou maar liefst zestien procent aerodynamischer zijn dan de vorige tijdritfiets van Wilier: de Turbine SLR.

Meest opvallend is het bedrag dat is geïnvesteerd in een zo aerodynamisch mogelijke bidon en bidonhouder: maar liefst 22.000 euro werd in de ontwikkeling daarvan gepompt. Het bedrag liep zo enorm hoog op omdat een eerste ontwerp werd afgekeurd door de UCI en de doorontwikkeling tot een goedgekeurd model uiteindelijk flink in de papieren liep.

Küng boekte overigens niet direct succes met de fiets. Bij de openingsrit – inmiddels twee weken geleden – werd hij achtste en gaf hij tien seconden toe op winnaar Yves Lampaert. Een paar dagen terug werd hij wel Zwitsers Kampioen tijdrijden op zijn nieuwe bolide.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wilier Triestina (@wiliertriestina)