Super League Triathlon (SLT) bevestigde deze week dat zij dit jaar wederom een vol weekend aan triathlon evenementen organiseren in Jersey. Op 19 en 20 september zullen de beste triatleten in de wereld tegen elkaar racen in de bijzondere formats van SLT.

Nadat SLT hun tweede wedstrijd ooit in Jersey organiseerde zal het dit jaar al de vierde keer zijn dat de stad St. Helier triatleten verwelkomt. Dat is ook niet zo gek, gezien de positieve invloed van het evenement op Jersey. Zo bereikte de wedstrijd ongeveer 2,7 miljoen potentiële nieuwe toeristen voor Jersey; meer dan één procent van de inwoners schreef zich in voor een speciaal evenement voor kinderen, wat beweging bij de jeugd stimuleerde; en vier van de vijf inwoners bevestigde middels een enquête dat SLT een positieve invloed heeft op het eiland. Met een social media bereik van 22 miljoen in de wedstrijdweek en 141% groei in het aantal inschrijvingen voor Age Group evenementen was SLT zelf ook positief verrast van het effect van de race.

,,Ik hou van jersey. Het is mijn ‘home away from home’ geworden en ik vind het geweldig dat de Super League daar terugkeert”, zegt Michael D’Hulst, CEO en medeoprichter van SLT, hierover. ,,Jersey voelt bij Super League als ons spirituele thuis. Het is de enige plek, die het evenement al drie keer heeft gehost en het is fijn om te zien hoe het zich ieder jaar verder ontwikkelt. De feedback die we na het evenement vorig jaar ontvingen – ondanks de uitdagingen door het slechte weer – was indrukwekkend en de cijfers bewijzen hoe groot de impact van Super League is. Daarbij zijn er ook nog veel niet meetbare baten: zoals het inspireren van een nieuwe generatie kinderen om te sporten.”