Veel Nederlanders kwamen in actie bij de Ironman 70.3 Moselle in Luxemburg. De beste prestatie was die van Sven Strijk. Hij kwam net tekort voor het podium en finishte op een 4e plaats in een tijd van 3:56:47, slechts 25 seconden achter de nummer 3. De goede klassering van Strijk heeft hij met name te danken aan een sterk looponderdeel waarin hij een heleboel atleten kon passeren. Stefan Overmars wist ook binnen de top 10 te finishen. In een tijd van 4:01:31 kwam hij als 9e over de finish. Milan Brons had lange tijd zicht op een goede klassering, maar vijf kilometer voor de finish kreeg hij plotseling flinke pijn in de kuit. De 8e plaats die hij op dat moment bezette, moest hij opgeven en een DNF achter zijn naam was het gevolg.

De Ironman 70.3 Moselle werd gewonnen door de Zwitserse Manuel Kueng in 3:51:59, die een groot gat had geslagen op Romain Guillaume uit Frankrijk. De Fransman werd tweede in een tijd van 3:54:29. Colin Norris uit Groot-Brittannië kwam na 3:56:32 als derde over de streep.

De Zwitserse Manuel Kueng wint de Ironman 70.3 Moselle (Foto: Ironman 70.3 Luxembourg)

Bij de vrouwen werd Ironman 70.3 Moselle gewonnen door de Oostenrijkse Lisa Heutthaler, die een tijd van 4:13:52 op de klok zette. Daarmee eindigde ze ruim twee minuten voor Susie Cheetham uit Groot-Brittanië, die tweede werd in 4:15:59. Echt spannend maakten de vrouwen het niet, want ook na de nummer twee zat een gat van bijna vijf minuten. Alexandra Tondeur finishte op een derde plaats in 4:20:31. Voor Nederland kwamen twee dames in actie. Carla van Rooijen finishte op een 9e plaats in 4:51:34. Els Visser stapte na het zwemmen uit de wedstrijd.

Ironman 70.3 Elsinore
In Elsinore werden de Europese titels voor de Ironman 70.3 verdeeld. Aan dit open kampioenschap namen niet uitsluitend Europese atleten deel en de winst ging dan ook naar de Amerikaanse Rodolphe von Berg en de Australische Melissa Hauschildt.

Slechts 4 seconden na de snelste zwemmer, Adam Bowden uit Groot-Brittanië, en 2 seconden na titelverdediger Michael Raelert uit Duitsland, kwam Von Berg uit het water. Raelert meldde zich na het fietsen als eerste in de wisselzone, op de voet gevolgd door Von Berg en met een voorsprong van 1:48 minuut op Bowden. Een blessure aan zijn been zorgde ervoor dat Raelert zijn wedstrijd moest staken. Met nog twee kilometer te gaan had Bowden het gat naar Von Berg gedicht en liepen de mannen schouder aan schouder. Von Berg kon uiteindelijk naar de overwinning snellen en finishte in een tijd van 3:40:22. Bowden eindigde daar 30 seconden achter en de Belgische Bart Aernouts werd derde.

Europees Kampioen Ironman 70.3 werd de Amerikaanse Rodolphe von Berg (Foto: KMD Ironman Denmark)

Dat bij de vrouwen de Ironman 70.3 Wereldkampioen ook het Europese kampioenschap op haar naam zou schrijven was geen grote verrassing. De Australische Melissa Hauschildt kreeg lange tijd gezelschap van de Deense Helle Frederikse, maar na 80 kilometer op de fiets kon ze afstand nemen en uiteindelijk won Hauschildt de wedstrijd in 4:07:18. Frederiksen had 4:09:43 nodig voor de halve afstand en de Zweedse Sara Svensk maakte het podium compleet door als derde te finishen in 4:17:11.