Een topteam, bestaande uit para zwemmer Haven Shepherd, topatleet Lionel Sanders en voormalig UFC-vechter Paul Felder, won afgelopen weekend de eerste editie van de PTO Pro-Am relay in Los Angeles. Ze waren samen onder andere het team van de Deen Daniel Baekkegard en het team van de Amerikaan Sam Long te snel af. Ieder team bestond uit een pro triatleet, een atleet van de Challenged Athletes Foundation (CAF) en een speciale gast.

Sanders en Shepherd over hun winst

“Ik wist dat ik een sterk team had samengesteld en dat we dit evenement van start tot finish zouden domineren”, aldus Sanders na de finish. “Haven gaf ons een goede voorsprong en ik probeerde daaraan vast te houden, terwijl Paul daarna de winst binnensleepte. Het was erg leuk en een flinke strijd. Ik wist dat ik mijn fietstijden zou gaan vergelijken met pro’s als Sam Long en Daniel Baekkegard, dus ik reed zo hard als ik kon. Ik kijk ernaar uit om de resultaten te bekijken.”

CAF-atleet Shepherd reageerde: “Ik kon mijn laatste tienerjaren op geen betere manier in gaan. Ik ben net achttien geworden, mocht naar de Olympische Spelen en daarna werd ik gevraagd om met deze mannen een triathlon te doen. Ik ben dankbaar dat ze mij in hun team wilden.”

Elite race

Naast de Pro-Am relay die plaatsvond in Los Angeles, stond er ook een pro race op het programma. Die race werd gewonnen door de Zuid-Afrikaan Jamie Riddle, die onder andere de Amerikaan Eric Lagerstrom en de Australiër Steve McKenna voor bleef. In de vrouwenrace ging de zege naar de Braziliaanse Vittoria Lopes. De tweede plek ging naar de Amerikaanse Amy Sloan en met de Nieuw-Zeelandse Amelia Watkinson was het podium compleet.

Kijk de Pro AM terug: