Het contrast tussen de atleet en de ‘gewone man’ die in Frodeno schuilt: het is een ogenschijnlijk verwaarloosbaar maar in realiteit enorm verschil. Vanavond doet Frodeno exclusief voor 3athlon zijn verhaal. Hij spreekt over zijn succes als atleet, over het feit dat hij een familiemens is en het liefst lekker in de luwte traint en leeft. Dat hij fan is van de NBA, de aandacht als topsporter fijn vindt maar vooral de juiste balans nodig heeft. 

,,Het is grappig dat de buitenwereld mij heel anders ziet dan dat ik ben. Ik ben een familiemens en heel benaderbaar. Mensen zeggen dat ik een ster ben, maar dat valt wel mee. Triathlon is in dat opzicht een heel bijzondere sport. We zijn heel direct verbonden met Age Groupers, waardoor je in deze sport niet snel mensen met sterallures tegenkomt”, aldus de Olympisch- en Wereldkampioen. ,,1100 kilometer per jaar zwemmen, 20.000 kilometer fietsen en rond de 4500 kilometer hardlopen. Dat is het belangrijkste in mijn leven.”