Een paar weken geleden werd Thomas Cremers al Nederlands Kampioen Sprint Duathlon en ook vandaag heeft hij weer laten zien in uitstekende vorm te verkeren: hij werd zojuist vijfde bij het EK Powerman in Alsdorf. Na tien kilometer hardlopen, zestig kilometer fietsen en nogmaals tien kilometer hardlopen werd de balans opgemaakt en mocht de Nederlander naar huis met een mooie top vijf-finish.

Genoeg voor het podium was het net niet, maar Cremers hield kranig stand tussen het duathlongeweld. Mooi om te zien ook dat er dit jaar meer deelnemers waren dan vorig jaar – toen de wedstrijd in Alsdorf concurrentie had van het WK Multisport dat in dezelfde periode plaatsvond – en dus een extra fijne opsteker voor Cremers om dan vijfde te finishen.

De wedstrijd werd gewonnen door de Deen Simon Jorn Hansen, die na 2:25:48 finishte. Hij bleef onder andere de Slowaak Ondrej Kubo (2:27:06) en Fransman Emile Blondel Hermant (2:28:19) voor. Cremers moest op zijn beurt ook nog de Brit Matthew Nelson (2:28:51) voorlaten, voordat hij zelf met een eindtijd van 2:19:19 beslag legde op de vijfde plaats.

Namens Nederland stonden ook Wout Driever (2:32:31) en Luuk Vermunt (2:37:27) aan de start. Zij werden negende en vijftiende. In totaal gingen er iets meer dan twintig mannen van start.

De Nederlandse vrouwen kwamen er niet aan te pas. In de door de Zwitserse Melanie Maurer gewonnen race kwam Janien Lubben als elfde over de finish. Zij zat met een tijd van 3:02:13 bijna zeventien minuten achter de winnares. In totaal gingen er slechts dertien vrouwen van start. Sophie van der Most lag op moment van schrijven laatste.