Het is een aantal dat doet duizelen, maar Seppe Odeyn heeft zojuist zijn tiende zege op rij bij De Hel van Kasterlee gepakt. Extra indrukwekkend is dat aantal aangezien er ‘pas’ twintig edities van de wedstrijd werden georganiseerd en dus heeft Odeyn de helft daarvan gewonnen. De Belg won de wedstrijd, die geldt als één van de zwaarste Cross Duathlons ter wereld, na 15 kilometer hardlopen, 117 kilometer mountainbiken en nog eens 30 kilometer hardlopen. De omstandigheden waren pittig, vooral door de vrieskou in België.

Tijdens de eerste run ontstond er al direct een kopgroep en uiteindelijk was het Stef Verachten die na 50:57 minuut als eerste zijn loopschoenen mocht verruilen voor zijn fietsschoenen. Zijn 15 kilometer crossloop werd afgewerkt in een razend tempo, maar toch werd hij op dat moment gevolgd door onder andere Bart Borghs, Simon Stevens, Geert Lauryssen, Seppe Odeyn, Tim van Hemel en Sébastien Carabin, die allen binnen 47 seconden T1 binnen liepen. Nederlanders Wouter Dijkshoorn en Steff Overmars lagen toen al op een achterstand van meerdere minuten en kwamen gedurende de race ook niet meer in de buurt van de kopgroep.

Het fietsen werd aanvankelijk hard gemaakt door Lauryssen, maar na de eerste fietsronde ontstonden er meerdere verschillen en was het Lauryssen die, samen met Stevens, doorkwam aan de leiding van de wedstrijd. Stef Verachten volgde zeer kort, op slechts veertien seconden. Het wachten was vooral op Odeyn, die als zevende volgde, op 52 seconden en in een groepje met drie anderen.

In de tweede fietsronde lukte het Odeyn, die samen met Yves Coolen, Carabin en Van Hemel reed, om de achterstand aanzienlijk te verkleinen en in de derde fietsronde sloten ze vooraan de wedstrijd aan en ontstond er dus een kopgroep van zes man. In de slotfase van het fietsonderdeel moest alleen Carabin nog uit deze kopgroep lossen, waardoor er vijf man tegelijkertijd T2 indook. Deze vijf mannen – Odeyn, Lauryssen, Stevens, Coolen en Van Hemel – hadden een ruime voorsprong op de achtervolgers toen zij begonnen aan hun 30 kilometer hardlopen.

Tijdens de run was het eigenlijk al vrij snel duidelijk dat Odeyn alles op alles zette voor zijn tiende overwinning en dat hij de expert op dit parcours is. Hij liep bij iedereen weg en zag zijn voorsprong langzaam maar zeker steeds verder oplopen. Met prachtig machtsvertoon verzekerde hij zichzelf dan ook van zijn tiende overwinning bij De Hel van Kasterlee, die hij na 7:15:05 claimde. Laureyssen kwam in de slotfase nog wel dichterbij en finishte als tweede op 1:13 minuut achterstand. Stevens werd derde op 6:09 minuut.