KiKa Extreme bouwt ook dit seizoen – uiteraard afhankelijk van hoe het cornonavirus zich de komende weken ontwikkelt – weer verder aan hun missie om met triatleten geld in te zamelen tegen kinderkanker. Deze triatleten zijn vaak beginners en hopen bij Ironman 70.3 Barcelona of Ironman 70.3 Vichy hun eerste Middle Distance te volbrengen. Zo ook Tim Kok, die op 22 augustus laatstgenoemde race op de planning heeft staan.

,,Ik ben geen zwemmer, geen fietser en geen loper. Ik zocht een uitdaging en wilde een stukje verleden uit mijn leven symbolisch afsluiten.” Met dat ‘stukje verleden’ doelt Kok op een bijzonder ingrijpende gebeurtenis. ,,2.5 jaar geleden is er kanker bij mijn zoontje geconstateerd. Hij was toen tweeënhalf jaar en inmiddels hebben we verschillende behandelingen en een operatie doorlopen, en inmiddels is hij gelukkig weer kankervrij. Dat stukje wil ik dus symbolisch afsluiten en iets terugdoen voor kinderen met kanker.”

Pittig gaat het dus wel worden, want toen Kok zich in oktober opgaf begon hij ook pas met trainen. ,,Ik doe mijn best, maar een uitdaging moet ook wel écht een uitdaging zijn. Een halve marathon, dat lukt wel, maar zo’n Ironman is toch wel een ander verhaal”, lacht hij. ,,En het hele proces naar die wedstrijd toe, helpt me ook heel erg bij het verwerken van alles wat er gebeurd is.”

Bij de finish hoopt Kok in ieder geval een streep door het verleden te zetten, wellicht zelfs met zijn zoontje in de armen. Met tranen in de ogen. ,,Je raakt het niet kwijt, maar het is een nieuwe start naar de toekomst.”

Kok heeft al bijna 2000 euro ingezameld en doneren kan uiteraard nog steeds. Begin maart nam hij – samen met een grote groep enthousiaste atleten die zich voor hetzelfde goede doel inzetten – deel aan een door KiKa Extreme georganiseerde clinic waarin ze alvast werden voorbereid op alles wat met triathlon te maken heeft. Daar spraken wij met Kok en dat interview zie je hieronder: