In een bij vlagen toch wel regenachtig en dus nat Oostenrijk, heeft Tom Hug zojuist voor de tweede keer op rij Challenge St. Pölten gewonnen. Na het zwemmen begon de Duitser noodgedwongen aan een flinke inhaalslag, om uiteindelijk met een mooie voorsprong te winnen.

Na het zwemmen – 1900 meter – had Hug een achterstand van ruim twee minuten op de snelste mannen vooraan en viel hij ook nog buiten de top tien. Voornaamste namen binnen die top tien waren op dat moment onder andere Maurice Clavel, Ognjen Stojanovic en Nicolas Mann, maar na de eerste kilometers op de fiets wist Hug zich in ieder geval meteen binnen die top tien te nestelen.

Vanaf dat moment bleef Hug tijd en posities winnen, maar het was nog niet genoeg om ook daadwerkelijk de leiding in de wedstrijd over te nemen. Eenmaal terug in T2 lag hij wel tweede, maar was het zijn landgenoot Hannes Butters die nog een half minuutje voor hem lag. Ondrej Kubo, Michael Weiss en Will Draper lagen op dat moment op posities drie, vier en vijf, en gaven ongeveer anderhalve minuut op de eerste man toe.

Tijdens de run was het echter meteen Hug die naar de koppositie toe liep en zijn voorsprong ook snel zag groeien. Uiteindelijk won hij de race in een tijd van 3:52:48. Kubo werd tweede in 3:54:59 en Draper derde in 3:55:28.

Bij de vrouwen ging de winst naar Laura Zimmermann. Chloe Sparrow en Sarah Schönfelder werden tweede en derde.

Laura Zimmermann wint Challenge St. Pölten (Foto: José Luis Hourcade)