We genieten nog na van een geweldig WK Ironman. Daar waar de Noorse Kristian Blummenfelt bij de mannen alle torenhoge verwachtingen waarmaakte, zagen we bij de vrouwen de oude vertrouwde en oppermachtige Daniela Ryf terug. “Maar”, schrijft ze op Instagram, “eigenlijk was ik ook nooit weg.” We zetten de reacties van de top vijf pro finishers – bij de mannen en vrouwen – van het WK Ironman in St. George op een rij.

1. Daniela Ryf

“Ik ben terug. Of eigenlijk was ik nooit weg. Aan al mijn fans: bedankt voor jullie geweldige steun. Voor alle twijfelaars: bedankt voor de motivatie”, aldus Ryf, met een knipoog.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daniela Ryf (@danielaryf)

1. Kristian Blummenfelt

Blummenfelt houdt zijn reactie kort, maar krachtig. “Ironman Wereldkampioen”, schrijft de Noorse atleet op Instagram met daarbij een emoticon die onbegrip uitstraalt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristian Blummenfelt (@kristianblu)

2. Kat Matthews

Met nog een maand te gaan tot de Pho3nix Sub-8 poging moet deze race Matthews veel vertrouwen hebben gegeven. Ze moest hard vechten om een sterk lopende Anne Haug voor te blijven, maar behield haar tweede plaats. Op Instagram schrijft Matthews onder een foto van haar en haar man: “We leven ons mooiste leven. ‘Dream team’. Tweede in de wereld. Ik ben overweldigd door de triathlon gemeenschap. Bedankt iedereen voor jullie steun. Vóór de race, na de race en tijdens. Ik ben zo dankbaar dat ik dit avontuur mag meemaken, dat ik zoveel mensen mag ontmoeten en ook zoveel terug kan geven aan anderen (zo wordt me verteld).”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kat Matthews (@katr_matthews)

2. Lionel Sanders

Het lijkt er op dat Sanders zó diep moest gaan om de Nieuw-Zeelandse Braden Currie in te halen, dat hij nog altijd geen energie heeft gevonden om een reactie te geven op Instagram. Direct na de finish verklaarde Sanders dat het “de meeste bizarre race ooit” was en dat hij deze battle nooit zal vergeten. Pas enkele meters voor de finish slaagde Sanders erin Currie in te halen; iets wat op papier lange tijd nét niet leek te gaan lukken, lukte op het laatste moment dus toch nog.

3. Anne Haug

“Brons op het WK Ironman in St. George”, aldus Haug. “Het was ontzettend zwaar. Het fietsen was extreem en op de marathon ging ik af en toe helemaal dood. Ik ben zo blij dat ik een derde plaats heb kunnen pakken.”

3. Braden Currie

Net als Sanders heeft Currie nog geen tijd genomen om te reageren op zijn derde plaats. Lange tijd ging de Nieuw-Zeelandse triatleet aan kop in de wedstrijd, maar nadat hij eerder Blummenfelt al aan zich voorbij moest laten gaan, kwam in het zicht van de haven ook Sanders nog aan hem voorbij.

4. Skye Moench

“Vierde op het WK Ironman. Ik ben heel blij met de uitvoering van deze wedstrijd. Het is altijd fijn als je met een goed zwemonderdeel kunt beginnen. En ik genoot van mijn eerste WK Ironman ooit. Bedankt St. George.”

“Ik heb heel veel respect voor de vrouwen op het podium. Ik ben oprecht zo blij om Daniela Ryf deze race te zien domineren. Ze heeft ons allemaal geïnspireerd om sneller en beter te worden. Zien hoe sterk zij racet, maakt je als atleet nederig, maar het is ook heel motiverend. Gefeliciteerd Daniela.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Skye Moench (@skyemoench)

4. Chris Leiferman

“Wow. Ik ben overweldigd met mijn vierde plaats op het WK Ironman in St. George. Zo’n geweldig gevoel. Ik zal dit nooit vergeten.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Leiferman (@chris_leiferman)


5. Ruth Astle

“Wat een dag! Ik droomde van top vijf en misschien zelfs een plek op het podium, maar ik ben heel blij met mijn vijfde plaats. Dit was een woest parcours. Bedankt voor de geweldige steun vandaag; dat maakte het verschil.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruth Astle (@rastle07)

5. Florian Angert

“Vijfde in de wereld”, aldus Florian Angert. “Ik ben meer dan blij met dit resultaat na een super zware dag. Zoals verwacht werd St. George een zwaar en eerlijk parcours. Ik heb vooraf gezegd dat top vijf mogelijk was en om dat nu ook waar te maken, voelt geweldig. Bedankt voor alle berichten, de steun en aanmoedigingen; vanaf het parcours en vanuit thuis. En… ik ben nog steeds iedere race onder de acht uur gefinisht”, sluit Angert, die inderdaad nog nooit langer dan acht uur over een Long Distance deed, af.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Florian Angert (@florian_angert)