De Amerikaanse Tracy McCullen bedacht dit jaar nogal een uitdaging voor zichzelf: het lopen van 100 mijl (160 kilometer) in 100 uur. En alsof die uitdaging al niet groot genoeg is, wilde McCullen deze gigantische afstand ook nog eens achterstevoren afleggen. Dat alles voor het goede doel: McCullen haalde een indrukwekkende 100.000 dollar op voor de Community Boys and Girls Club van Wilmington in Amerika.

“Op 61-jarige leeftijd kan ik nog 100 mijl achterstevoren lopen. Er zijn mensen die vragen of ik wel zeker weet dat ik dat kan? Dat is grappig, want in mijn hoofd heb ik het al gedaan. Ik moet het alleen nog in het echt doen”, vertelde McCullen enkele dagen voor zijn poging in een interview met WECT.

Een bonus mijl

“Missie volbracht”, deelt de atleet afgelopen zondag nadat hij vier dagen bijna non-stop heeft hardgelopen. “100 mijl achterstevoren, in minder dan 100 uur! Om precies te zijn 77 uur vanaf de start vier dagen geleden. Aangezien ik nog 1,2 mijl extra heb gelopen, komt dat op een totaal van vier marathons in vier dagen. Ik ben heel dankbaar voor de vrienden die mee hebben gelopen – soms zelfs even achterstevoren – tijdens dit geweldige avontuur.”

400 meter atletiekbaan

Met het geld dat McCullen inzamelde door zijn ‘100Ultra4Kids’ actie kan de lokale vereniging van Wilmington een prachtige outdoor trainingsruimte creëren voor kinderen. Het hoogtepunt daarvan zal een 400 meter atletiekbaan worden, de zogenaamde ‘Track of Optimism and Field of Dreams’.  De atleet hoopt dat het met name de jeugd inspireert om doelen te zetten, deze na te streven en zo meer vertrouwen in zichzelf te krijgen.