Tom Oosterdijk zit al sinds vorige week op Hawaii en maakt zich klaar voor wat hoogstwaarschijnlijk zijn belangrijkste race van het jaar moet worden: aanstaande zaterdag mag hij los bij het WK Ironman. Vorige week keken we mee met zijn trainingsschema, dat natuurlijk wel gericht is op die race van zaterdag, en dus nemen we jou de komende dagen mee in zijn trainingen. Omdat zijn maandag niet heel bijzonder was – vanwege de lange reis – starten we nu op dinsdag met twee trainingsdagen:

Maandag 30 september:

Reisdag naar Kona. 21 uur vliegen. Op deze dag wordt vrij weinig gesport. 10 keer opstaan en wat wandelen door het gangpad. Veel water drinken en vaak naar de wc gaan.

Dinsdag 1 oktober:

  • 10 km loopje voor het ontbijt. Na een hele dag vliegen en 12 uur tijdverschil + de hitte is je lichaam best van slag. De focus bij dit loopje en de trainingen de eerste 3 dagen liggen dan ook op mijn hartslag. Deze wil ik laag houden (voor zover dat mogelijk is). Ik liep 1 km in z1 (heel easy), 8 km in z2 (voor mij HR 142 +-) en 1 km uitlopen.
  • 90 min rustig fietsen in Z1. Tijdens mijn rustige ritjes kijk ik niet naar wattages, puur naar mijn hartslag. Die ligt door de hitte +- 10 slagen hoger dan normaal.