Beginnende atleten, maar toch ook sporters met al meer ervaring op zak, zo enthousiast mogelijk maken voor de triathlonsport: dát is wat Tri Hard Series dit seizoen zal proberen door samen met Training Tweaks clinics en triathlontrainingen aan te bieden. ,,Zodat atleten zich optimaal kunnen voorbereiden op de aankomende wedstrijden.”

Deze trainingen zullen worden gegeven in samenwerking met de trainers van Training Tweaks, Wouter Dijkshoorn en Young Fokker, en zijn specifiek bedoeld voor atleten van alle niveaus. Deelnemers maken uiteraard zelf de keuze of zij deelnemen aan de wisselclinic, triathlontraining of wellicht allebei.

Wisselclinic:

,,Een triathlon behelst veel meer dan ‘alleen’ het zwemmen, fietsen en lopen. Want hoe doe je dat eigenlijk met je wetsuit als je uit het water komt en hoe maak je zo soepel mogelijk de overgang naar je fiets? Waar leg je je helm en waar zet je je fietsschoenen? Waar moet je allemaal op letten? En na het fietsen meteen de hardloopschoenen aan, of is het verstandig om eerst nog even andere sokken aan te trekken of een gelletje naar binnen te werken? Tijdens de wisselclinic – waarvan we er dit jaar vier verzorgen – komen al dit soort vragen aan bod en maken we je wegwijs in deze soms best lastige materie”, schrijft de organisatie in een bericht.

Triathlontraining:

,,De triathlontraining – waarvan we er ook vier geven – staat meer in het teken van de sportieve component. Waar moet je op letten tijdens het zwemmen, fietsen en lopen? Wat zijn de beste technieken en hoe kun je energie besparen? Tijdens de trainingen is er aandacht voor zwemmen in open water, maar wordt er ook gefietst en gelopen, zodat je meteen kunt aanvoelen wat een triathlon nu eigenlijk inhoudt. Na afloop is er uiteraard tijd en ruimte genoeg om je persoonlijke vragen aan de trainers te stellen.”

Meer informatie vind je op de deze pagina