Terwijl de Nederlandse triathlonkalender de afgelopen weken vrijwel stil zag – vanwege de zomer werden er even een stuk minder tot vrijwel geen races georganiseerd – werd er dit weekend weer een vervolg aan het seizoen gegeven. Bij de Triathlon Deil ging de winst naar Jeroen Velders en Lenja Witlox. Voor Velders is het zijn vierde overwinning op rij in Deil.

Beide atleten wonnen de kwart triathlon en allebei deden ze dat met minuten voorsprong. Velders won de mannenrace dankzij een zwemtijd van 11:40 minuut, een fietstijd van 1:03:16 uur en looptijd van 34:24 minuut in een totaaltijd van 1:49:20. In geen enkel onderdeel bleek iemand sneller en dus won Velders de race met grote overmacht. Benny Mulder werd tweede in 1:56:23 en Wouter Baas werd derde in 1:58:43.

Bij de vrouwen ging de winst dus naar Witlox; zij zwom 13:45 minuut, fietste 1:17:09 uur en liep 42:34, waardoor zij de winst opstreek in een totaaltijd van 2:13:28. Ook Witlox domineerde de wedstrijd; Mirte Simmelink – die tweede werd in een tijd van 2:17:59 uur – was dan wel en minuutje sneller op de fiets, maar tijdens het zwemmen en lopen kwam niemand aan de tijden van de winnares. Djanne van der Schaaf werd derde in een tijd van 2:19:27.