Tijdens zijn deelname aan een virtuele triathlon kreeg Mark Hartree met een heel merkwaardig obstakel te maken, namelijk een koe. Per ongeluk kwam de 53-jarige atleet tijdens het looponderdeel in Pentlands, Schotland tussen de koe en haar kalf terecht. Het dier bestormde Hartree en drukte hem tegen de grond waarna de koe bovenop hem ging liggen en met haar hoofd pijnlijk tegen hem aan sloeg.

,,Ik lag half op mijn rug en zij, terwijl ik mezelf probeerde te beschermen. De koe zat bovenop mij. De poten van de koe zorgden ervoor dat ik instortte en mijn benen niet meer kon bewegen”, vertelt Hartree aan Edingburg Evening News. Even deinsde de koe terug, om vervolgens nog eens op de atleet in te stormen. Terwijl Hartree moeite moest doen om het bewustzijn niet te verliezen slaagde hij er uiteindelijk in de koe tegen de kop te stoten en zo af te schrikken.

Na de aanval op de hardloper zijn in de omgeving bordjes geplaatst om mensen te adviseren ver uit de buurt van de dieren te blijven.