Tristan Olij liep zojuist richting een mooie zesde plaats tijdens Ironman 70.3 Gdynia. Milan Brons pakte een zevende plek in deze wedstrijd die werd gewonnen door de Engelse James Teagle. De tweede plaats ging naar de Zweedse Robert Kallin en het brons was aan de Ierse Chris Mintern besteed. Robert de Korte kwam als veertiende over de streep en Edwin Dasselaar behaalde een zeventiende plek. Helaas werkte de livetiming niet helemaal mee – Teagle komt daarin niet meer voor – en dus kan het zijn dat onze informatie niet helemaal compleet is.

Het was Bence Lehmann die zich als snelste een weg door het water baande om vervolgens zijn fiets dus als eerste te bereiken. De Hongaarse Lehmann klokte 23:51 minuut op het eerste onderdeel en had zeven atleten direct in zijn voeten, waaronder Teagle. Brons volgde rond een tiende plek op een kleine drie minuten achterstand tot de kop. Olij bevond zich op dit punt 1:26 minuut achter Brons net buiten de top tien.

Eenmaal in het zadel trapte Teagle snel naar voren. Na 30 kilometer ging de Engelsman eenzaam aan de leiding. Kallin – die aanvankelijk op kop reed maar ten val kwam – en Mintern volgden als tweede en derde op een ruime minuut achterstand. Brons en Olij zaten samen in een groepje met ongeveer zes atleten (+5:44).

Bij aanvang van het lopen lag Teagle nog slechts 34 seconden voor op zijn eerste achtervolger: Kallin. Mintern lag op ruim vijf minuten achterstand en wisselde ongeveer tegelijkertijd met het groepje van Olij en Brons. Met een halve marathon van 1:16:34 achter zijn naam rende Teagle overtuigend richting de titel. Olij schoof nog wat posities op en stelde met een looptijd van 1:15:59 uur een zesde plek veilig. Brons klokte 1:17:35 uur op dit afsluitende onderdeel en kwam daarmee als zevende over de finish.