Nederlandse atleten die op dit moment uit het raam naar buiten kijken, zien één ding: de herfst is begonnen en de komende dagen wordt er veel regen en wind verwacht. Ondertussen is oktober ook al gestart en dus is dit voor veel triatleten ongetwijfeld een mooi moment om hun fietstrainingen naar binnen te verplaatsen. Dat is voor TrueKinetix – het bedrijf achter de TrueBike – meteen een mooi moment om een zoektocht naar investeerders te starten.

TrueKinetix timmert de afgelopen jaren keihard – en met succes – aan de weg om hun TrueBike op de markt te zetten. De afgelopen tijd groeide het bedrijf al van start-up naar scale-up en tegelijkertijd worden er constant verbeteringen aan de indoortrainer, die volgens founder Bas van Rens een veel betere simulatie levert van het ‘normale’ buiten fietsen dan andere indoor trainers doen, doorgevoerd. De afgelopen jaren spraken wij zowel met de mensen achter TrueKinetix, maar ook met profatleten Michiel de Wilde en Matt Russell, die beiden aangeven hun fietskwaliteiten zichtbaar te zien verbeteren. Daarnaast gaven we onze lezers de kans om de TrueBike te proberen: al die artikels en impressies vind je via dit linkje terug.

Tegelijkertijd heeft TrueKinetix een prachtig filmpje online gezet, waarin verduidelijkt wordt wat de TrueBike is en welke richting TrueKinetix op wil. Daar kunnen ze jouw hulp bij gebruiken. “Om onze ambities te kunnen realiseren, hebben we minimaal 350.000 euro nodig en deze kapitaalinjectie willen we via CrowdAboutNow gaan realiseren. Daarom zijn we op zoek naar gelijkgestemden die willen meehelpen met onze plannen om deze slimme technologie naar de wereld te brengen. Het gaat hier om een lening, waarvan je de investering in vijf jaar terugkrijgt, met een jaarlijkse rente van vijf procent. Daarnaast bieden we vanaf 500 euro mooie extra’s. Met 350.000 euro groeikapitaal kunnen we uitbreiden naar Duitsland en onze marketing, distributie en productievolume hierop aanpassen. Met 700.000 euro groeikapitaal kunnen we ook uitbreiden naar de UK en de US, beiden ‘binnenfiets-landen’ bij uitstek.

Meer informatie – of investeren – via deze pagina.