Terwijl de één zich de hele kerstperiode vol overtuiging vergrijpt aan lekker eten en daar niets van merkt, vreest de ander voor de weegschaal tegen de tijd dat januari zich weer aankondigd. Geïnspireerd door Alex Kling – die deze vraag heeft ingestuurd – vroegen wij jullie dan ook of jullie moeite hebben om op trainings/wedstrijdgewicht te blijven tijdens de feestdagen? Dit zijn een paar van jullie reacties.

,,Vorige keer wel, maar nu niet meer dankzij de Beste Verliezer”, antwoordt Wesley Mols waarbij hij verwijst naar een boek van voedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis. Dat is dan ook meteen een mooie tip voor andere lezers! Tim Schravemade lijkt het boek nog niet gelezen te hebben, want hij reageert slechts met een poppetje dat heel hard huilt. Bij Robbe Voorhof stromen de tranen nog niet over zijn wangen, maar hij spreekt duidelijke taal. ,,Ja!”, antwoordt hij dan ook op de vraag of hij moeite heeft op trainings/wedstrijdgewicht te blijven. ,,Jep”, ook Sven Goossens verklaart er moeite mee te hebben.

Vegan 
Dankzij de vele vlees- en visgerechten die over het algemeen op tafel verschijnen tijdens de feestdagen, heeft ‘Andalusiatrainingcamps’ minder moeite om op gewicht te blijven: ,,Nee, als vegan is dat zeer makkelijk.”

Daalgewicht 
,,Trainingsgewicht mwah, wedstrijd gewicht ja”, antwoordt Donald Hillebregt met een zielige emoticon. Gelukkig duurt het nog even voor de meeste triatleten weer in actie komen. Hillebregt hoeft zich voorlopig dan ook nog geen zorgen te maken over dat laatste. Die paar extra kilo’s hebben ook voordelen. ,,Vooral het daalgewicht wordt weer bijgewerkt”, aldus Tim Wolventang.

‘Liever te weinig dan teveel’
Er zijn ook atleten die helemaal niet zo thuis zijn in de overvolle tafels met eten. ,,Mijn moeders motto is ‘liever te weinig dan teveel’. Dus ja… ik blijf mager”, reageert Stijn Jansen met een bedenkelijke emoticon.

Toch reageren veruit de meeste atleten er moeite mee te hebben op gewicht te blijven. ,,Vreselijk! Niet te doen met deze dagen”, zegt Sharon Hornes dan ook.

Sharp like a knife 
Tijmen Smit maakt een terechte opmerking: ,,Juist goed om nu zwaarder te zijn. De boog kan niet altijd gespannen staan.” Over scherp gesproken, hoofdredacteur Tim Moria laat zich niet meeslepen door de tijd van het jaar. ,,Ik ben altijd sharp like a knife”, grapt hij.

Goede voornemens
Ook Koen Hijman stelt ons gerust: ,,Je moet toch ergens je goede voornemens vandaan halen!” Het geeft inderdaad des te meer motivatie om in januari weer hard te gaan trainen. En eerlijk is eerlijk, met al dat sporten mag je af en toe ook wel even cheaten.