Een virtuele Run Bike Run, georganiseerd door USA Duathlon, heeft een mooi bedrag opgehaald voor het zogenaamde ‘USA Triathlon Foundation COVID-19 Relief Fund’: een speciaal fonds dat organisaties, clubs en individuen support op wie het coronavirus een grote impact heeft.

Met ruim 6100 deelnemers aan het vijfweekse virtuele evenement en een opgehaald bedrag van maar liefst 110.000 dollar, mag het evenement een succes worden genoemd. In de periode van 10 april tot 17 mei konden atleten hun loop- en fietsonderdeel uploaden. Atleten hadden keuze uit twee afstanden: een sprint duathlon van 5-20-2,5 kilometer en een standaard afstand van 10-40-5 kilometer. Deelname aan het evenement was gratis, waarbij atleten wel de optie kregen om 35 dollar te doneren aan het COVID-19 Relief Fund. In ruil daarvoor kregen ze een medaille als dank.

,,USA Triathlon en de USA Triathlon Foundation zijn bijzonder trots op het samenkomen van onze multisport familie in deze moeilijke tijd”, verklaart USA Triathlon CEO Rocky Harris. ,,Het is inspirerend om zoveel mensen sportief en verbindend bezig te zien in deze online challenge; allemaal met het doel Race Directors, coaches, clubvoorzitters en anderen binnen onze multisport gemeenschap, wiens leven ernstig op zijn kop staat door deze pandemie, te ondersteunen. We kijken er naar uit om nog meer virtuele evenementen te organiseren dit jaar en uiteindelijk samen een feestje te vieren als er weer races plaatsvinden.”

USA Triathlon hoopt dit jaar nog meer virtuele races te organiseren, waaronder een ‘#TriWeek Virtual Challenge’ eind juni. De eerste 20.000 dollar die nu zijn opgehaald werden overigens verdubbeld door Harris, zijn vrouw en het bestuur van USA Triathlon.