Challenge Almere-Amsterdam is de oudste triatlon in Europa en in 2020 zal de 40ste editie plaatsvinden.

Challenge Almere-Amsterdam is de oudste triatlon in Europa en in 2020 zal de 40ste editie plaatsvinden. Dit jaar staat de wedstrijd in het teken van het Wereldkampioenschap Multisport met 6 verschillende WK’s in 10 dagen tijd. In verband met deze WK’s zijn we op zoek naar extra versterking en uitbreiding van het team. De verschillende WK’s vinden plaats op 2 locaties (Kemphaan & Esplanade) van 4 t/m 13 september.

Het gehele evenement wordt jaarlijks door zo’n 700 vrijwilligers georganiseerd. Lijkt het je leuk om onderdeel te zijn van zo’n grote groep vrijwilligers en samen dit geweldige evenement te organiseren?

Misschien is één van onderstaande managers functies wat voor jou.

We zijn op zoek naar een aantal betrokken managers die op vrijwillige basis gedurende het jaar helpt met het organiseren van het grootste sportevenement van Flevoland. Je wordt onderdeel van een team van managers welke allemaal hun eigen deelgebied organiseren. Jaarlijks wordt er ongeveer 10 keer bij elkaar gekomen met het volledige team. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je zorgt draagt voor de organisatie van jouw deelgebied en het vastleggen hiervan in een draaiboek en vrijwilliger van dit deelgebied informeert en aanstuurt. De aansturing en begeleiding van alle managers wordt gedaan door de directie en de eventmanagers. We zijn op zoek naar mensen met een proactieve houding die de verantwoordelijkheid durven te nemen en die hart hebben voor de sport.

We zijn op zoek naar managers voor de volgende onderdelen: (afhankelijk van de functie wordt in overleg bekeken welke dagen in de wedstrijdweek beschikbaarheid nodig is)

Manager Op- en afbouw (Esplanade)
Samen met onze eventmanager geef je vorm aan een bouwplanning en de uitvoer hiervan. Tijdens de opbouw stuur je een groep vrijwilligers aan en zorg je dat er volgens planning gebouwd wordt.

Manager Infra (Esplanade)
Je bent verantwoordelijk voor de infra op het evenemententerrein voor het maken van een stroomen waterplan op basis van de input van de verschillende managers op het evenemententerrein. Je planning stem je af met de eventmanager. Tijdens de opbouw installeer je alle stroom en watervoorzieningen met ondersteuning van vrijwilliger(s).

Manager Athletes Lounge (Kemphaan)
In de voorbereiding maak je samen met een eventmanager een draaiboek voor de Athletes Lounge. In de opbouw zorg je voor de inrichting van het gebied. Tijdens de wedstrijddag ben je aanspreekpunt voor alle vrijwilligers van de Athletes Lounge. In de Athletes Lounge bevinden zich de massage, ophalen van tassen door atleten en douches.

Manager Massage (Esplanade/KAF)
In de voorbereiding denk je mee over de indeling en het draaiboek voor de massage. Je hebt vooraf contact met alle masseurs en voorziet ze van de juiste informatie. Tijdens het WK Long Distance ben je het aanspreekpunt voor alle masseurs. Zelf onderdeel van de massageploeg zijn als masseur is een pré.

Manager Award Ceremony
Voor alle WK’s zullen er prijsuitreikingen (award ceremonies) plaatsvinden. Op een podium in het centrum van Almere-Stad zullen de avonden na de wedstrijd alle prijzen worden uitgereikt. Wij zijn op zoek naar een manager die zorgt voor de uitvoering van de draaiboeken voor deze ceremonies. Hiervoor zal moeten worden afgestemd met het geluidsbedrijf, verschillende sprekers en de internationale triathlon bond. Gevoel voor timing en oog voor detail zijn eigenschappen die we hier zoeken.

Manager Vrijwilligersverzorging
Als manager vrijwilligersverzorging zorg je dat er de hele week eten en drinken is voor de vrijwilligers in de vrijwilligerstent op de Esplanade. Je zorgt samen met onze eventmanager voor een draaiboek en een bestelling van de maaltijden.
Op de wedstrijddagen zorg je voor koffie, thee, eten & drinken in de tent en coördineer je de bezorging hiervan bij verschillende ploegen.

Heb je interesse in één of meerdere functies mail dan naar vrijwilligers@challenge-almere.com