Nederlands triatleet Marco Van Der Stel is 30ste geworden in de eerste World Triathlon Series wedstrijd in Abu Dhabi. Het Yas Marina F1-circuit speelde de hoofdrol in de sprinttriatlon. Door het slechte weer lag het circuit er spekglad bij met veel valpartijen tot gevolg en daardoor werden heel wat triatleten opgehouden, waaronder ook Marco…

7de uit het water

Van Der Stel startte sterk en kwam als zevende uit het water na 9’06, op slechts tien seconden van leider Henri Schoeman. De Nieuw-Zeelander was de locomotief van een kopgroep van vier, maar na een slipper van Brownlee werd de kopgroep groter. Van Der Stel volgde vlak achter die kopgroep, vond aansluiting maar moest opnieuw in achtervolging nadat de Ier Russell White onderuit ging. In de slotkilometers vond hij opnieuw de aansluiting maar zakte toch nog terug tot op 41 seconden van Schoeman.

Schoeman wint nipt

De bronzen medaillist begon met kleine voorsprong op Briffod en Mislawchuk te lopen. Wereldkampioen Mario Mola volgde op 19 seconden. Marco Van Der Stel begon met 47 seconden achterstand aan de 5 km lopen. Mola, Luis en Bergere beperkten het verschil na een ronde tot 11 seconden. Marco volgde daar op 1’32 in 29ste positie. Schoeman hield een handvol seconden over en won overtuigend de eerste WTS van het seizoen. Mario Mola werd tweede en Vincent Luis derde. Marco pakte uiteindelijk een 30ste plaats op 2’14, vlak voor de eerste Belg Marten Van Riel, maar vooral de eerste wedstrijdhelft van Marco zag er veelbelovend uit voor de rest van het seizoen.