Niels van Lanen en Luna de Bruin sleepten vandaag de Nederlandse titel binnen tijdens het NK voor junioren in Roermond. Bij de jeugd werden de NK-titels gewonnen door Ties Geraedts en Loesha Loos. De junioren raceten over een afstand van 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en vijf kilometer lopen, terwijl de jeugd 375 meter zwom, tien kilometer fietste en 2,5 kilometer liep.

Junioren

Van Lanen kwam als tweede uit het water en moest op dit moment Justin Steenkamp nog voor zich dulden. Met de snelste fietstijd van de dag schoof Van Lanen tijdens dat tweede onderdeel op naar voren. Door vervolgens 16:15 minuut over vijf kilometer te lopen – ook met stip op één de snelste tijd van de dag – liep Van Lanen overtuigend richting de zege. Hij deelde het podium met Tymon Horsten (+2:14) en Rick van der Knaap (+2:44), die respectievelijk het zilver en brons mee naar huis mochten nemen.

De Bruin lag al vanaf het begin op kop. Met een voorsprong van drie seconden op Aniek Mars, klom de atlete als eerste aan wal. Na het fietsen lag de atlete nog steeds enkele seconden voor op Mars, maar tijdens het lopen maakte ze dat verschil snel groter. Na 18:49 minuut te lopen over vijf kilometer mocht De Bruin het lint boven haar hoofd tillen als Nederlands Kampioen. Mars werd tweede (+0:56) en Kyanie Blom bekleedde de laatste podiumplek (+7:37).

Jeugd

Geraedts won dan wel het NK, hij werd in de wedstrijd zelf omringd door Belgische en zelfs Italiaanse atleten. Uiteindelijk kwam hij als tweede over de streep, maar als eerste Nederlander. Na Geraedts behaalde Bjorn Engel zilver op het NK en ging het brons naar Xander Boets.

Bij de vrouwen was het dus Loos die op de hoogste podiumtrede plaats mocht nemen; ook zij moest buiten het NK om nog een Belgische atlete voor zich dulden. Loos deelde het podium met Florence Koole en Anne Freij, die een tweede en derde plaats behaalden.