Miriam Van Reijen wint in Mallorca (foto:Ingo Kutsche)

Miriam Van Rijen en Seppe Odeyn kenden in de Powerman Mallorca weinig problemen om hun eerste grote internationale zege van het seizoen te behalen. De Flandrien won vlot de duatlon over de lange afstand in Can Picafort. Seppe maakte vooral indruk tijdens het fietsen en pakte een vlotte overwinning in 2u34’37. Miriam was de enige vrouw die onder de drie uur bleef.

Start van de Powerman Mallorca (foto:Ingo Kutsche)

Seppe Odeyn was ruim twee minuten sneller dan thuisatleet Miguel Angel. De Fin Jarmo Rissanen werd verrassend derde in 2u36’48. De andere topfavoriet, Soren Bystrup, eindigde pas als zesde. De Deense meervoudige medaillist van het WK Powerman in Zofingen moest zelfs de Brit Ben Price en de al even verrassende Noor Erlend Skippervik voor zich dulden. Seppe volgde na de eerste 9 km lopen op een twintigtal seconden van leiders Miguel Angel en de Deen Kasper Laumann. In de 60 km fietsen nam Seppe het voortouw maar hij kreeg onverwacht het gezelschap van Rissanen. De Fin was echter geen bedreiging in de slotrun van 9 km.

Miriam Van Reijen in de eerste run (foto:Ingo Kutsche)

Bij de vrouwen deelde Miriam Van Reijen haar wedstrijd goed in. In de eerste run liepen Dione Allen en Carolina Sitges iets meer dan een minuut uit op de Nederlandse. In het fietsen zette ze de concurrentie echter op meerdere minuten. Van Reijen wordt getraind door Stefaan Devliegher, die ook Seppe Odeyn onder zijn vleugels heeft. Miriam won al even vlot als Seppe in een tijd van 2u55’53. Zij was de enige vrouw die bij Hotel Ferrer onder de drie uur bleef. De Britse Dione Allen werd op meer dan vijf minuten tweede en de Spaanse Carolina Sitges pakte de derde plaats in 3u02’02. Ex-Belgisch kampioene Kim Nulens finishte in haar comebackwedstrijd uiteindelijk als 7de in 3u05’51. Ze eindigde niet zo ver achter meervoudig wereldkampioene Ulrike Schwalbe, die vijfde werd.

Yennick Wolthuizen op 3 op de sprint (foto:Ingo Kutsche)

Ook op de sprintafstand was er een Nederlandse podiumplaats. Yennick Wolthuizen stootte er in de eerste 4,5 km lopen op een aantal sterke Spaanse lopers, zoals Uxio Abuil en latere winnaar en ex-wereldkampioen Emilio Martin. In de 30 km fietsen slaagde Yennick er niet in om het gat op Martin en zijn landgenoot Carlos Oliver te dichten en ondanks een sterke slotrun moest hij vrede nemen met een derde plaats in 1u17’52. Martin won in 1u16’04 voor Oliver (1u16’45).