Terwijl het mooie weer zich aandient en de meeste triatleten waarschijnlijk vaker naar buiten gaan om te fietsen, rolt Zwift de komende tijd juist behoorlijk veel updates en daarmee nieuwe features uit. Diegenen die binnen blijven om te Zwiften, hoeven zich de komende tijd in ieder geval niet te vervelen.

Allereerst wordt er een grote update aan Watopia – de bekendste ‘wereld’ van Zwift – gedaan, waarbij ‘The Grade’ een nieuwe klim is die de zuidkust van Watopia verbindt met de achterzijde van de Epic KOM. Rijders kunnen zich opmaken voor een ‘zeer steile klim’ en tegelijkertijd komen er dankzij de nieuwe berg ook meteen verschillende nieuwe routes naar Watopia.

Om het overzicht beter te houden, voegt Zwift een ‘My List’ optie toe: in de Zwift Companion App kun je binnenkort kinderlijk eenvoudig door alle workouts en routes heen scrollen en ze vervolgens aan ‘My List’ toevoegen. Deze lijst popt vervolgens op wanneer je Zwift opstart, waardoor je een goed overzicht hebt van welke workouts je nog wil doen en welke routes je nog wil afstrepen.

Daarnaast wordt de HUD (interface) van Zwift aangepast, waardoor Zwifters meer informatie in beeld zouden moeten krijgen. Zo wordt er onder andere een ‘Climb Mode’ toegevoegd, waardoor een dynamisch hoogteprofiel wordt getoond wanneer je aan het klimmen of dalen bent. Volgens Zwift moet dit nieuwe systeem fietsers helpen om hun tempo en kracht beter te verdelen, omdat je een beter overzicht hebt van wat voor percentages je nog te wachten staan. Ook krijg je als Zwifter zelf de mogelijkheid je HUD enigszins aan te passen: zo kun je bijvoorbeeld kiezen of je je snelheid, gemiddelde watt, watt per kilo, cadans en/of hartslag wil zien.