De Brit Kieran Lindars kwam drie weken geleden zwalkend, kruipend en vallend over de finish van Challenge Almere-Amsterdam. De titelverdediger van dat moment, die overigens nog steeds tweede werd en alleen Menno Koolhaas voor zich hoefde te dulden, ging zó diep en werd dermate door de hitte bevangen, dat hij in de laatste paar honderd meter voor de finish de controle over zijn eigen lichaam verloor. Zo schokkend als de beelden waren, zo goed gaat het inmiddels weer met Lindars.

Na zijn finish werd Lindars uiteraard meteen afgevoerd door medici en volledig afgekoeld. Een half uur na de bizarre finish liep hij alweer op eigen kracht over het evenemententerrein en gaf hij dit interview:

Tekst gaat verder onder interview

Toch heeft Lindars het de afgelopen weken even rustig aan gedaan, om zijn lichaam goed te laten herstellen van de zware inspanning. “Ik heb genoten van wat rust, zodat mijn lichaam en geest volledig konden herstellen. Ik heb mezelf naar een nieuwe limiet gepusht en als ik eerlijk ben, heeft dat me een beetje bang gemaakt. Ik heb mezelf de afgelopen drie weken veel vrijheid gegeven om het vuur weer te doen aanwakkeren en nu ga ik weer vol in training, om later dit seizoen misschien nog een race te doen.”

Mocht je de betreffende finishbeelden niet gezien hebben, kan dat hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kieran Lindars (@kieranlindars)