Tijdens Ironman 70.3 Maastricht haalde hij nét zijn tijdsdoel niet – 6:30 uur – maar Stef Kleinluchtenbeld heeft zeker de potentie om veel harder te gaan. Dat gaat de wiskundeleraar dan ook proberen: in 2023 staat hij aan de start van Ironman 70.3 Westfriesland en hoopt hij onder de zes uur te duiken. Net als in Maastricht zal hij daar niet alléén racen, maar zich ook inzetten voor KiKa Extreme. “Ik vind dat iedereen een onbezonnen jeugd verdient.”

We zochten Kleinluchtenbeld onlangs op bij Tri2one Coaching. Hij is pas sinds kort triatleet, heeft slechts een jaar aan ervaring, maar onder de bezielende leiding van een eigen Tri2one coach – Erik-Simon Strijk – laat Kleinluchtenbeld niks aan het toeval over. Op het programma: twee VO2max trainingen, eentje op de fiets en eentje lopend. En daarna, alsof het niets is, nog even een techniektraining in de dubbele Endless Pool van het in Amsterdam gevestigde coachingbedrijf. “Zeker pittig”, lacht Kleinluchtenbeld daar na afloop over. “Met het fietsen en lopen was het natuurlijk helemaal tot het gaatje gaan. In het begin valt het mee, want dan heb je nog een relaxed tempo, maar aan het einde wordt het zwaar en zoek je je maximale snelheid op. Dan is het toch wel verzuren”, vat hij perfect de testen samen waarbij coach Strijk zijn omslagpunten in kaart brengt. Vanuit die gegevens worden de komende periode Kleinluchtenbeld’s trainingsprogramma’s in elkaar gedraaid.

Meer dan ‘alléén’ sporten

Eén ding is zeker, Kleinluchtenbeld heeft niet alleen de ambitie om een zo goed mogelijke wedstrijd neer te zetten; volgend jaar wil hij ook zoveel mogelijk geld doneren aan KiKa Extreme en daarmee onderzoek naar kinderkanker stimuleren. “Mijn broertje heeft twee keer geracet voor KiKa Extreme en daardoor ben ik geïnspireerd geraakt. Ik werk in het onderwijs en ben de hele dag met kinderen bezig. Helaas heb ik daar ook te maken gehad met kinderen die kanker hebben, terwijl ik vind dat iedereen een onbezonnen jeugd verdient. Dat vind ik een heel mooi doel om voor te strijden en nu kan ik dus mijn sportieve ambities gebruiken om het goede doel te steunen.” Kleinluchtenbeld steunen én doneren voor KiKa Extreme kan via zijn persoonlijke pagina.

KiKa Extreme racet volgend jaar – 2023 – op drie locaties: Ironman 70.3 Westfriesland, Ironman 70.3 Maastricht en Ironman 70.3 Barcelona. Er is nog een zeer beperkt aantal startbewijzen over. Meer informatie via deze link.

Een uitgebreid interview en trainingsbeelden van Stef Kleinluchtenbeld.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Tri2one coach Strijk begeleidt Kleinluchtenbeld de komende periode richting zijn sportieve doelen. Met hem hebben we het over de VO2max testen, waar je dan op let en zeker ook over KiKa Extreme. “Het is een mooie ervaring om met deze mensen samen te werken.”