De Nederlandse duatleten boeren goed tijdens het vandaag begonnen WK in Denemarken. Op vrijdagavond werden er maar liefst zes medailles gewonnen. Meest in het oog sprongen de zilveren juniorenmedaille voor Shirin van Anrooij en bronzen juniorenmedaille voor Joey van ‘t Verlaat.

Van Anrooij maakte als eerstejaars junior een bijzondere wedstrijd mee. Na het fietsonderdeel ging ze met vijftig seconden voorsprong aan de leiding, maar in de laatste honderd meter werd ze nog ingehaald waardoor ze uiteindelijk tweede werd met twee seconden achterstand op de uiteindelijke winnares. ,,In het begin baalde ik wel even. Het was even zonde. Maar nu vind ik deze tweede plek heel erg gaaf. Dit had ik nooit verwacht.”

,,Het ging echt heel goed”, gaat Van Anrooij verder. ,,Ik wist dat ik na het fietsen een minuut voorsprong nodig zou hebben om eventueel te winnen. Dat was dus vijftig seconden. Het zou spannend worden en dat werd het ook. Op de fiets heb ik aangevallen en tijdens het lopen ging ik helemaal kapot. Ik heb echt alles gegeven wat er in me zat. Ik besef nu nog nauwelijks dat ik tweede van de wereld ben”, aldus een lachende Van Anrooij.

(tekst gaat onder foto verder)

Shirin van Anrooij en Joey van ‘t Verlaat uitzinnig na hun prestaties. (Foto: Facebook)

Voelt goed

Van ‘t Verlaat werd dus derde. ,,Dat voelt heel goed. Vooraf had ik gehoopt bij de eerste zes of misschien zeven te zitten, maar toen we de laatste wisselzone in kwamen, zat ik in een kopgroepje met twee anderen. Toen wist ik dat ik een medaille zou winnen als we voor zouden blijven.”

Dat liep lekker, maar Van ‘t Verlaat voelde ook een krampgevoel in zijn kuit opzetten. ,,Gelukkig zette dat niet helemaal door, maar ik had uiteindelijk niet meer de power om eerste of tweede te worden. Het is in ieder geval fijn dat ik iedere wedstrijd beter word. Deze bronzen medaille is echt heel mooi.”

In de U23-categorie waren er nog Nederlandse medailles voor Sophie van der Most (tweede) en Wesley Mols (derde). Binnen haar Age Group pakte Anja Heijnen een zilveren medaille en Elly Visser een bronzen.