Zeven jaar geleden zag zijn leven er totaal anders uit, maar vandaag de dag heeft hij alles op de rit. Triathlon speelt daar een grote rol in. De Engelse Andy Stone kreeg jaren geleden te maken met een ernstige alcoholverslaving, maar ondertussen is hij daar dus alweer aan paar jaar vanaf. Hij gooide zijn leven drastisch om en haalde veel positiviteit uit triathlon. De 40-jarige Stone raakte zó enthousiast over de sport, dat hij een extreme uitdaging bedacht: het volbrengen van 70 Middle Distances in evenveel dagen. “Aangezien ik nog nooit echt iets bijzonders heb bereikt in mijn leven, vind ik dat het nu de tijd is”, laat hij weten in een interview met BBC.

De uitdaging laat nog even op zich wachten, maar Stone is al volop in training. En dat is hard nodig, want van 4 april tot 12 juni 2022 zal hij dagelijks een halve triathlon volbrengen. Om alvast aan het idee te wennen, deed Stone in het voor- en najaar van 2021 al eens zeventien triathlons van zeventien mijl in zeventien dagen én 35 triathlons van 35 mijl in 35 dagen. Met deze uitdaging haalde hij al ruim 4000 euro op voor het goede doel. Ook met de zeventig halve triathlons in evenveel dagen, wil hij geld inzamelen voor organisaties die iets doen tegen psychische problemen en verslaving.

Dat Stone ooit ook maar enigszins in staat zou zijn om iets als dit te doen, had hij jaren geleden, toen hij kampte met psychische problemen en een heftige alcohol verslaving, niet kunnen denken. “Als je midden in een depressie en alcohol misbruik zit, is de dag doorkomen al moeilijk genoeg”, zegt hij tegen de BBC.