‘MMSSports is live’ staat er sinds zojuist te lezen op de Facebookpagina van Martine Stam. ,,Mooie concepten mogen niet verdwijnen! Dat is de gedachtegang achter MMSSports.” Op de website worden onder andere zwemtochten, sportbegeleiding, hardloopweekenden en triathlonreizen aangeboden. Opmerkelijk: al deze ‘diensten’ zijn vrijwel identiek aan die van het onlangs gestopte Sport-Active, waarvan Stam tot voor kort medewerker was.

Sport-Active kwam de afgelopen maanden zeer negatief in het nieuws toen bleek dat eigenaar Alexander Hulleman diverse reizen geboekt zou hebben, daar deelnemers voor had laten betalen, maar vervolgens gingen de reizen niet door omdat er óf geen boekingen waren gedaan, óf de boekingen niet goed waren geregeld. Onder andere het programma Opgelicht!? besteedde aandacht aan de zaak, drie maanden geleden werd het bedrijf opgedoekt en dat was ook het moment dat gedupeerden zeker wisten hun geld niet meer terug te zien.

Stam snapt best dat er nu vraagtekens gezet kunnen worden bij deze nieuwe stap, maar ze legt uit. ,,Ik ga het heel anders aanpakken. Bij Sport-Active ging het op een gegeven moment té goed, er werd teveel gedaan en daardoor werd niet alles meer goed gevolgd. En daardoor werden er dus ook fouten gemaakt. Ik ga zorgen dat ik het kleiner houd en alles goed communiceer. Weet je wat het is? Het concept is veel te gaaf om niks mee te doen. De reizen zijn te mooi en de evenementen te leuk.”

Stam doet meteen een mooie concessie: ,,Ik wil deelnemers veel meer zekerheid geven. Een reis gaat pas door op het moment dat er acht aanmeldingen zijn en ik laat iedereen pas betalen als de reis definitief doorgaat. En in twee delen, namelijk een eerste aanbetaling en de rest achteraf. Zo hoop ik vertrouwen te krijgen.”

Tot slot heeft Stam ook nog goed nieuws voor een aantal eerder gedupeerden. ,,Iedereen die zich vorig jaar via Sport-Active heeft ingeschreven voor de Weerribben Zwemtocht, mag nu gratis meedoen. Die kosten neem ik op me.”