Heftig nieuws dat zowel de wieler-, duathlon- als triathlonwereld op haar kop zet: voormalig profwielrenner Jonathan Cantwell is op 36-jarige leeftijd overleden. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. Eerder werd wel zaadbalkanker bij de sportman geconstateerd, maar het is nog onduidelijk of dit ook de oorzaak van overlijden is. Cantwell laat een vriendin en twee kinderen achter.

De Australiër is vooral bekend uit de tijd dat hij in het profpeloton uitkwam voor Saxo Bank-Tinkoff en eenmalig de Tour de France reed. Hij was ploeggenoot van onder andere Alberto Contador, maar ook de Nederlandse Karsten Kroon. In het profpeloton pakte hij uiteindelijk vier overwinningen om vervolgens in 2014 de overstap te maken naar triathlon en duathlon. Dit weekend zou hij hoogstwaarschijnlijk nog aan de start staan van Challenge Shepparton in Melbourne.

Eerder deze week plaatste Cantwell nog wat foto’s op Instagram, waarbij hij het volgende schreef: ‘If your mind says you can, your body will follow’ (als je geest zegt dat je het kunt, zal je lichaam volgen’). Ook vroeg hij aan zijn volgers wie er dit weekend allemaal een ritje zouden gaan maken.