Er bestaat een heuse kerstvrouw en haar naam is Tracy Anne Halligan. De inwoonster van Warrington, Engeland wil tijdens de kerst een ultramarathon van 56 kilometer lopen met een rugzak vol cadeautjes. Deze zal ze tijdens haar zes uur lange tocht bij kinderen thuis en in het ziekenhuis afleveren.

Halligan zal in een speciale kerstoutfit lopen en start rond 05.00 uur ‘s ochtends. ,,Dit is iets wat ik altijd al heb willen doen”, vertelt de atlete aan de Warrington Guardian. ,,Ik bleef er maar over nadenken en op een bepaalde zondag tijdens het diner dacht ik: dit jaar gá ik het gewoon doen. En als het een succes wordt, doe ik het misschien ieder jaar wel.”

Al twee keer eerder liep Halligan 100 mijl in dertig uur, dus over deze omgerekend 35 mijl hoeft ze zich weinig zorgen te maken. ,,Ik ga mijn huis als een soort ‘check-point’ gebruiken en zal daar stoppen voor voeding en wc-pauzes. Het zullen rondjes worden van ongeveer 10 mijl. Afhankelijk van het weer start ik rond 05.00 uur en ik zal dan zo’n zes à zeven uur later finishen.” Eigenlijk wilde Halligan nog meer dan 35 mijl lopen, maar aangezien het Kerstmis is, vond ze dat toch niet zo’n goed idee: ,,Ik wil mijn familie ook nog zien en uiteindelijk zit ik die dag ook graag aan de kalkoen, al mis ik de speech van de koningin. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in. Het zal een dankbare ervaring worden.”