Axel Zeebroek en Sofie Goos zorgden op 8 september voor een dubbele overwinning voor het Uplace Pro Triathlon Team in de halve Ironman van Luxemburg.

Axel LUX1

Sofie LUX1

foto’s David Pintens

Axel leidde de wedstrijd van start tot finish en eindigde met een tijd van 03:49:28. De Duitsers Patrick Lange (03:54:25) en Horst Reichel (03:56:03) vervolledigden het podium bij de mannen.

Sofie (04:21:27) was in een spannend loopnummer net vijf seconden sneller dan Susie Hignett (GB; 04:21:32). Natascha Schmitt (Duitsland; 04:27:44) werd derde.

Wedstrijdverloop

Axel Zeebroek maakte er een tour de force van in Luxemburg. Hij kwam met een halve minuut voorsprong uit het water en duwde op de fiets meteen door. Zijn voorsprong klom van twee minuten na 40 kilometer tot meer dan zes minuten na 90 kilometer. Dankzij een sterke loopprestatie zag Axel die comfortabele voorsprong nooit meer bedreigd.

Sofie Goos moest dan weer hard knokken voor haar titel. Na een mindere zwemprestatie moet ze, met Hignett in haar kielzog, 1:45 op een kopgroep met Dittmer, Warriner en Schmitt goedmaken. Dat lukte, ondanks een uitschuiver op het gladde wegdek, na ongeveer 45 kilometer. Nadat Dittmer moest afhaken, reden Sofie, Hignett en Warriner samen de transitiezone binnen.
Dankzij een razendsnelle wissel kon Sofie enkele seconden voor de andere twee beginnen te lopen. Ze bouwde gestaag een voorsprong op van meer dan een minuut. Maar terwijl Warriner kraakte, zette Hignett een remonte in in de allerlaatste kilometers. De twee vrouwen maakten er een spannend gevecht van waarin Sofie uiteindelijk aan het langste eind trok.