Een aantal NK’s moet nog worden toegewezen, maar inmiddels is duidelijk waar het NK Sprint, het NK Standaard Afstand en het NK Long Distance worden gehouden in 2023: Weert, Rotterdam en Almere.

Van die drie NK’s is het NK Sprint in Weert de eerste: die wedstrijd wordt op 11 juni gehouden. Dit seizoen ging het NK Sprint niet door; kort voor de wedstrijd werd het NK gecanceld vanwege een te lage waterstand in Nijmegen. Voor 2023 staat de wedstrijd dus in Limburg op het programma.¬†

Op 24 juni vindt vervolgens het NK Standaard Afstand bij Tri Rotterdam plaatst. Op en rondom de Willem-Alexander Roeibaan zal er weer gestreden worden om de nationale titels over 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Titelverdedigers zijn Robin Dreyling en Jorik van Egdom. 3athlon zal middels livestream weer verslag van deze wedstrijd doen.

Op 10 september staat het NK Long Distance op het programma tijdens Challenge Almere-Amsterdam. Dan wordt er dus geracet over 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen. Titelverdedigers daar zijn Niek Heldoorn en Janien Lubben.