“Nadat ik in 2016 uit het trainingsprogramma van de bond viel, kreeg jij me terug op het pad naar succes.” Donald Hillebregt bedankt in een post op social media Guido Vroemen: de atleet neemt namelijk afscheid van zijn inmiddels voormalig coach.

“Bedankt Guido, voor de afgelopen jaren. Het was geweldig om mijn eerste elite Nederlands Kampioenschap te winnen en ook mijn eerste internationale ITU podium in 2019 was geweldig. En natuurlijk was de ‘Road to Tokyo 2020’ zonder jouw support ook niet mogelijk geweest.” Hillebregt kwam uiteindelijk niet in actie in Tokyo. Bij het NK dat hij aanhaalt, versloeg hij in een rechtstreeks duel Marco van der Stel, die later wel werd geselecteerd voor Tokyo.

Hillebregt zal later bekend maken of en zo ja, met wie hij nu gaat samenwerken, maar hij kijkt in ieder geval uit naar verbetering. “Het is een lastige beslissing geweest. Na meer dan vijf jaar samenwerken, vele hoogtepunten en minstens zoveel dieptepunten, is het tijd voor verandering. Soms moet je veranderen om door te groeien. Ik ben benieuwd.”