Na een korte winterstop is 3athlon Praat terug. De podcast die inmiddels drie jaar onderweg is zal ook dit seizoen weer te beluisteren zijn via alle podcast-kanalen en via onze website.

Leuke extra: wegens het succes van de podcast en het hoge aantal luisteraars, werken vanaf dit seizoen de redacties van 3athlon.nl en 3athlon.be samen om 3athlon Praat naar een nog hoger niveau te tillen. Net als voorgaande jaren gaan we met elkaar in discussie over het laatste triathlonnieuws, de nieuwste ontwikkelingen, bespreken we wedstrijden en nodigen we uiteraard toonaangevende gasten uit de triathlonwereld uit. Daarbij ligt de focus dus niet alleen maar op het Nederlandse, maar ook op het Belgische nieuws. Af en toe zullen er specials worden uitgezonden die mogelijk alleen gericht zijn op de Nederlandse of juist de Belgische luisteraar.

In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen – aflevering #145 en per direct te beluisteren – kijken 3athlon.nl hoofdredacteur Tim Moria en 3athlon.be hoofdredacteur Hans Cleemput natuurlijk naar het grootste nieuws van de afgelopen week: het WK Ironman zal inderdaad voortaan gedeeltelijk in Nice worden gehouden. Wat betekent dat voor de magie rondom het wereldkampioenschap? Is dit een verstandige keuze? Daarnaast bespreken ze onder andere de mythische status van Jan Frodeno, gaat Hans in op zijn eigen plan om een triathlon te doen en komen er nog veel meer nieuwtjes voorbij.

Je luistert aflevering 145 hier.