Begin vorige maand liep de 23-jarige Keniaan Kelvin Kiptum naar een nieuw wereldrecord op de marathon: bij wat pas zijn derde marathon was klokte hij 2:00:35 in Chicago. Het nieuws dat Kiptum volgend jaar naar Rotterdam komt om daar opnieuw een poging te doen het wereldrecord aan te scherpen, werd dan ook vol enthousiasme ontvangen. En bij die wereldrecordpoging kan hij jou wellicht gebruiken, want Kiptum gaat openlijk op zoek naar hazen.

Als haas moet je wel over het vermogen beschikken om voor langere tijd kilometers van 2:51 te klokken. Daarmee komt meteen ook het grootste probleem voor Kiptum: pacers vinden die snel genoeg zijn – en lang genoeg mee kunnen – om richting een eindtijd van liefst onder de twee uur te gaan. In Chicago liep Kiptum gemiddeld 2:51 per kilometer en dat zal in Rotterdam – 14 april 2024 – dan ook de richttijd worden.

Kiptum is een waar natuurtalent. Hij liep drie marathons en won ze allemaal: naast Chicago, waar hij vorige maand dus het wereldrecord aanscherpte, won hij ook in Valencia (2022) en London (2023).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door World Athletics (@worldathletics)